To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Friday, December 23, 2011

semalam punya cerita

selamat malam
pagi tadi , aku baru sampai penang .
lebih tepat aku balik kampung sbb ada urgent call
yes , my grandma ( belah abah aku ) sakit . sekarang still ada di hospital .
semalam , kami satu family balik & sampai kat hospital around 1pm .tersangat rushing oke . abang aku drive
memang LAJU oke , mnakutkan . mase sampai kat hospital tu , ramai juga la ada . i mean adik-adik abah aku . abah aku anak sulung . mase aku & family masuk , aku tengok tok aku ( nenek ) tengah tidur .badan dia kurus sangat --' siyes , lain sangat rupa tok aku .

5 minit mcm tu , dia tjaga , maybe tsedar mase abah aku cakap kot . :)
then , cakap-cakap pastu cousin aku cakap , adik abah aku yg dok kat KL tu balik .
:) semua senyum-senyum
rase nya tok aku rindu anak-anak dia
tengok , sekarang tok aku nampak happy .
sepatutnya , doktor nak tebuk dada tok aku . err , sbb udara ape tah . aku ta berapa nak dengar time explain tu . pagi tadi dapat taw , tapayah
alhamdullilah kan , :)

oh , lupa nak share , semalam 1st time aku tidow dalam kereta , saket badan aku ni ha .
& i miss my mok2 too .just imagine , abg aku park kereta btoi2 depan bilik ***** . ngeri bile dengar , tapi sebabkan ngatok mguasai diri , aku tidur juga . dh la dgn ta sihat smalam , gagah juga tidur lena .

# harap tok cepat sembuh , balik rumah & rest

Wednesday, December 21, 2011

aku taip apa aku suka

aku taip apa aku suka
sekarang aku tengah rajin nak menaip # bukan rajin , tapi sebab ada internet la aku boleh on9 . TERIMA KASIH TM  #

cupp cupp , aku rajin juga ye . sekarang tengah dalam proses menaip juga . nak buat NOSS . OH !
sila jangan buat muka tkejut kalau anda tatawu apa itu NOSS , sbb aku pon tatawu nk explain . aku bukan GOOGLE ye , so sila search :)  tadi dok mengadap fail noss aku . emmm . dengan erti kata lain TERsangat buruk , huduh . ya , sebab masih kosong tanpa penyeri dia . sekarang mood aku colourful
# tak percaya ? tengok gambar ni cepat



#yang ni la aku dok buat tadi


#nampak x ? , saja aku buat siap2 . senang skit nanti . ta kalut bagi cantik  dah nanti


#tadaaaa ! nie la , warna warni kan ? hehe . act , ta siap ag . 


cuti nie , aku gedik-gedik buat NOSS . tmasuk la NOSS sayang aku tu . gedik kan ? suka buli aku . dia dok gelak ah tu , untung-untung fail NOSS dia da cantik nanti . tak kira , aku nak buli juga . siap sedia la anda bila new year ni . HAHAHAAHA ~

# aku da ngantok . nanti sambung lagi . OKE , PAPAI .
nak pelok mok2 :)

# thanx pada orang-orang yg sudi baca apa aku tulis , sometimes benda yang aku tulis (NONSENSE) .haha

# thanx pada Tengku shaiful fazuan , yang suka membuli saya




#Thanx sayang , untuk mok2 , novel cantiknya si comot ( kau perli aku kan ) GRRR!
& KFC yg selalu kau belanja :) tetap ta gemok juga la . kasi makanan lain plak ye  

# aku pon da guna timeline , rasa mcm facebook da jadi KOSMO !
Rajin-rajin add la aku
fifi natasya

Tuesday, December 20, 2011

apa perlu aku tulis

arghh ! aku penat ! penat sangat- sangat
ape ke susah sgt nak paham ni
sekarang la time aku free ,
nanti bila da start sem , tak sempat aku nak edit semua ni
haihh ! tak paham aku , baru nak bagi rajin , terus give up

" ni la ayat yg selalu diguna pakai oleh semua orang " tak gitu kekawan ?
kuikuikui
actually , hari ni aku baru je kemas-update-edit blog nie
cehh ! tak cun ? suka hati la ye .. huhu .. aku suka mcm ni , simple as simple plan , beautiful mcm akon , crazy mcm britney spears .
okey , tahap aku melalut sudah sampai ke kemuncak . korang tanya kenapa ? ask my friend la ohoii ~
aku dah lama sangat tak bcakap bnyk dgn kawan-kawan aku
rindu --'

bila boleh jumpa ? masing-masing bz kan ..
kalau on9 facebook , musti aku chat dgn depa
nak mcg mahai . hehe .. yola .. aku dah tukar no , dari maxis ke celcom
hampehhh ! ingat murah , lagi mahal ade la . pfhhh ~
tsf syg , cepat fikir , cmne nak jimat kan duet
*senang-senang pakai tepon rumah , dah lama ta bgayut guna tepon rumah .. wuhhuuu ~ *
cakap pasai tepon nie , mula la aku nak feel
*sedih*
henfon da ta mcm henfon , still ada rupa , tapi asyik dok hang ja .. rasa mcm dia soh cari pgganti , tapi
...... sayanggggg , dia sgguh bmakna bagi aku
henfon , plis jgn mrosak kan diri anda . saya sayang henfon saya !

ehem ehemm , sampai sini saja aku boleh melalut , aku buat entry ni pon , sbb ada orang nak baca
haha ! aku taw la aku ta reti nk bbhasa puisi , so tlg jgn kutuk belakang - belakang !

#korang amek masa yang lama untuk mengingati kebaikkan orang lain  


sekian untuk petang ni
harap maklum , pggunaan kata ganti diri telah dialih dari sopan ke ganas
sorry !
salam n have a nice day

Monday, December 5, 2011

ini kisah aku

hai guys
  hari ini baru aku rase mood nak berblogging ade .. kenapa ?
sebab aku tatawu kat mana tempat aku aku mengadu
bila aku bhadapan dengan blog nie
aku rase aman sgt-sgt ..
sigh~ sumpah , aku jemu macam nie
bila entah , keadaan akan jadi okey .

harap sangat , esok ada jawapan nya .
puas aku pikir , tanya n assume
see , sampai sekarang belom ada jawapan dia
tape la , maybe sekarang aku di uji
aku bsyukur sgt-sgt
sekurang-kurangnya aku taw sapa yang jadi gunting dalam lipatan
dan kenapa perlu buat onar sampai jadi mcm nie

thanx for everything , you all always in my mind --'

Sunday, November 20, 2011

hurt


ayat pertama bila pegang laptop " agak-agak bila nak update blog " so , hari ini bru ada kesempatan nak bblogging.. aku rindu kawan-kawan aku . tu yang aku nak tulis . aku rindu zaman bsekolah dulu , ta kira mase sekolah tadika , rendah atau menengah . even aku tadika dekat taiping , perak .. aku tetap engat sape kawan aku .. yes , i miss old memories .. berbasikal g tadika , pastu singgah g taman permainan padahal time tadika pagi .. sempat lagi g main .. masuk kelas lambat .. haha .. bila aku ingat , rase mcm "oh , awesome . patut smpai sekarang aku tetap dtg lmbat ke kelas .. ehh , bukan selalu oke .. sometimes, bila azan zohor lambat so , aku semayang lambat .. see , how much girl need to get ready ? .. kelas pukui 8 , 8.10 baru smpai kelas .. tapi alhamdullilah , aku tetap dapat catch up subjek2 tu semua .. tapi , ade juga subjek yg aku rase .. " err, kenapa aku lembap nak phm tah . org lain relax je aku nieh mngelabah beb .. tambah-tambah bila ade test p/o ( practise on ) mula la aku rase mcm nak g bperang .. serius , aku memang lemah bab-bab tu .. selamat ade kawan-kawan aku yg mahir , cekap .. dorang la tempat aku btanya .. thanx kawan ! .. dorang kawan mase diploma aku .. :) n im happy to have them as my friends ..


bcakap pasai kawan dengan JMTi , aku mula rindu kawan-kawan aku time sekolah menengah kebangsaan bukit jambul , boleh search kalau ta pernah dengar :) kawan -kawan aku time tu lagi la havoc ! serius aku cakap , memang best bila ade dgn depa .. nak tawu kenapa ? dorang tade yg ta suke , benci n other words yg negatif yang perlu dicakap .. semua kami buat mase sekolah , selalu sepakat .. ta percaya ? sila la tnya .. honestly , aku ta penah rase ta happy , bila ada dgn depa .. N aku ade kawan-kawan yg rock juge , pangei je MLFC .. mesti ade org yg ingat ag geng tu .. alhamdullilah , smpai sekarang kami tetap KAWAN .. even jarang jumpa , n ade yang jauh , kami tetap KAWAN .

sekarang nie lain , semua nye berbeza .. aku tanak lebih -lebih
yg aku taw aku tetap ade kawan ..
kawan tu penting
ta kira kawan baik , atau jahat
dia tetap kawan


 "friends are like marshmallow, shall i tell you why ? "


 : sweet & colourful  

Sunday, September 18, 2011


a few words from me yeah ~ only few , but i think MORE words
doing a great things , make me feel AWESOME
smile , without tears is
* meaningful *






nota hati : untuk berjaya perlu kan usaha, lupe kan dugaan , teruskan ujian 
:D 

annoying ;D

actually hari nieh tatawu nak update ape .. semalam ade gak la nak update ;D HEHE .. nak sambung story pasai semalam la yea ..lepas je habes cuti raye , sya pon b'angkat balik JMTi tuh .. errr * bosan * then , ari isnin pon start kelas mcm biase & go on .. sometimes , ade lect yg cancel kelas .. time tu ah rase mcm MERDEKA  for a while la .. * bebas oke * siyes , mesti cik kecik hati kan kalau bace * cik , sorry ! ;D * 


HAA ~ .. teringat something nieh .. time tu mase kelas hydraulic , cik ktorang mr.Rashid soh sya bace exercise tuh .. sya pon bace la .. baru start bace line ke bape tah .. terus GELAK ... omg ! gelak mcm ape lagi .. siyes , rase lawak -tangan ke bahu mata ke atas- tengok kekawan sume .. dorang pon dok gelak ... pastu cik tanye .. "why u laughing ? anything funny aa ~ "
nak tawu ape jwpan sya " sya memg suke gelak " terus semua gelak lagi ... * see , actually annoying rite ? .. tapi en , kita mesti sentiasa happy .. ta best moody2 .. ;D .. KETAWA ITU PENAWAR DUKA .. 

* APE MOTIF AKU CERITA SEMUA NIEH *


ade dua report , assignment n benda yg perlu study
tapi sya still mengadap lappy
mood nak blogging dah ade

ohheee ~ before tlupe .. thanx to nabila sebab rajen nak edit blog nieh
comey kan ? pinky sket .. t nak tukar wrne purple ..
:D

  TSF





da lama sgt ta update , rase kering otak :P


" i play the same song over and over
because it reminds me of you "

                          -fifi natasya-




hehe , tengok la .. terok kan sya nieh .. ayat metafora + hiperbola lebih .. ;D
ACTUALLY , im happy right now .. tadi baru tgerak hati nak tengok calendar yg ade dekat bilik tu .. alaaa , yg gantung tu haa , bukan calendar dlm henset *ta best tgk yg henset pnye*
lepas tengok dan amati betoi2 
terus rase mcm 
"WAAAA ~ lame dah nieh .. gila btahan ahh "
syukur sgt2 , n thanx sgt2 sbb dah buat sya rase tiap2 hari jatuh cinta pon tape 
:D ANNOYING oke 




im smiling right now 
macam yg selalu sya buat 
*_______________*


*imbas kembali hari2 yg dah berlaku lepas 1 syawal ari tuh*


1st day raye , best sgt2 .. kenapa ?
sebab skurang2 nye sya ta jauh dari family 
;D ALHAMDULLILAH 
semua org ade untuk bkumpul n bmaafan 
see, its a awesome day ! :)

then , jalan2 g rumah sedara mara 
pastu layan jiran yg dtg rumah
ramai sgttttt yg dtg rumah 


2nd day raye , sya balik kg 
oh , my kg dkt kedah ..
my dad org kedah ;D
OKE LA .. STILL alright
but bored 
:p


Raye ke-5 
OPEN HOUSE 
yeah ! rumah sya oke 
seronok sgt2 
ramai gile , of course full
smpai ke malam 
penat nye , tapi awesome la 
rase mcm nak buat tiap2 bulan je open house
boleh ERAT kan lagi silaturahim kan 
;D 
TERIMA KASEH daun keladi , 
tahun depan DATANG LA LAGI 




cukop smggu cuti raye yg JMTi kasik , ahad tu teus balik hostel
ummm .. bosan ~ 
tapi happy la juge 
sampai je sane , 
terus jumpe TSF

nanti sya sambung lagi yea , im otw nak buat assgment YE ! .. banyak sgt ..
of course benci keja yg ttangguh 
damn ~ 
gud night ,
papai ;D










Saturday, September 3, 2011

skrg nieh post entry yg tade tajuk
suke hati la en





rase sempurna 
ya , sangat sempurna 
tolong pergi jauh-jauh
masalah
oke , papai 

Sunday, August 28, 2011

nape cari die ?

sye ta phm nape die boleh jumpe sye 
kalau nak die balik
amek la cepat cepat
ta pyh buat sye rase sedih mcm nieh
fine 
sye emo 
sye benci bile jadi mcm nieh
tggu la 
nanti sye private hal sye
:(
hmmm
 sye benci org mcm nieh
ta pikir hati org lgsg
sorry
sye budak kecik yg emo bile bcinta
sorry

argh ~


serius 

saket sangat bila teringat

arghh ~ 


:(

U-C-A-P-A-N

ps comei :  selamat hari lahir pade sape -sape yg lahir di bulan ogos :)


selamat bercuti pade sume student ! tambah-tambah student JMTi yg rawk babe , plus untung la pade yg da masok loan tu .. tsf , sabar ea nanti loan awak masok la :)


selamat menyambut hari kemerdekaan kepada semua rakyat malaysia yg tercinta* hari nieh ade sikap patriotik* :)


selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua umat islam :)
harap di ampun dosa-dosa yg lalu, 
dipanjangkan umor untuk bjumpe lagi dgn ramadhan nanti
di murahkan rezeki & diberkati allah s.w.t
:)

tunggu next post oke , 
ade cerita lagi nak share
tapi jari dah gedik nak pangkah ..hehe
jum layan cerita alice in the wonderland

Thursday, August 25, 2011

benci share !

one day , 


i hope u will understand,



and forget the others ...




" i love you "
:*

Wednesday, August 17, 2011

da lama simpan , rase macam nak buang jauh jauh je

selamat pagi semua  agak berpagi ye sya di sini ta penah nye nak bangun sahur , tibe tibe je hari nieh dgn rajen nye si kawan sya masak air oh yeahh ~ makan maggi la jwb nye :(
ta best lgsg..actually , dm dekat jmti ade serve kan makanan
tapi kami semua malas nak turun ..gile ke hapa penat ahh nak panjat tgkat 4 
haa ! dah tu nk merungut ape kan fifi natasya *padan muke*

oke oke , berbalik pade niat hati yg asal .. sbenarnya tengah saket hati .. dah lama sgt sgt pendam
tapi , tatawu nak cakap kat sape kan .. ditelan mati emak, diluah mati bapak 
*oke , ayat aku memang suke hiperbola*
fine , disebabkan entry aku hari nieh ade kaitan dgn hati , boleh kan aku bkasar sket dgn korang ?
korang jgn kecik hati tau, nanti raya aku minx maaf siap-siap ..hee~ 
*maaf , maaf , maaf (sila buat gaya nabil dlm ML)

FUHH~alamatnye sampai besok aku menaip pon, entry aku takan siap
btoi x ? .. ahaha .. hmm .. oke , aku mulakan yea
actually , benda nih da lame jadi , dah lame sgt aku perhati 
maklum lah kita kan manusia
mesti penah wat silap kan ?
tapi , aku tatawu la same ade dia sedar ke x yg kadang-kadang die suke myakitkan hati org ?
suka wat org tguris 
suka wat org terluka
suka wat org rase 
* fine , amek la sume *

hmmm.. sampai bile nak soh aku bsabar dgn karenah tu?
sampai bile kau nak puas ha ?
sampai bile kau nak wat mcm nieh ?
sampai bile haa ?
kalau aku berani , dah lame aku cakap dkt kau
* aku ta suke pangai tu*
kau suke kan org pandang kau tu bagus ?
tepuk tnye dada diri sendiri ?
cukup ke bagus kau bile kau buat org rase saket hati dgn kau ?
*fine, aku rase skema gune ayat bmadah helah nieh*
ape bolah buat dulu cikgu aku ajar
terima kaseh cikgu !
rindu la nak kena denda sbb cakap omputeh mase kelas bM
:'(
(KAN DA LARI TAJUKKKK , CEPAT KEJAR BALIK)

Oke , actually aku tgh marah + geram
mood aku ta oke 
smlm pon aku da show off kat kekawan aku , yg aku memang tgh geram
sorry weh ! 
aku tade niat pon
kusut la bile teringat
fine ~ aku memang suke mengamuk bile aku ta puas hati
mama pon cakap
tapi aku cepat oke bile aku rase 
bodoh nye aku , nape g ngamuk 
simpan la sorang sorang
hah!
sebab dok simpan sgt la aku jadi mcm nieh
jadi mcm org hati kering
pada hal 
dalam hati ade niat nak bina taman rama rama
(siyes saket bile mcm nieh)

oke la , aku rase nak tulis intro je 
yg isi kandungan tu biar aku sorang je yg tawu
penutup nye
SAKET sesangat hati nieh


ini bukan cerita hati yg terluka oke !
:)

ps: hargai kawan anda


 

Saturday, August 13, 2011

hari 10 - Songs anda mendengar apabila anda Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad

pemenang lagu yg berada d hati sya : munajat cinta 
cube la korang dengar
lagu tu best + sweet + romantik

*sila click d sini *


Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah
Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus
[Chorus:]
Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya
Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

lagu kedua yg selalu sya nyanyi 
no promises by shayne ward

Hey baby, when we are together, doing things that we love.
Every time you’re near I feel like I’m in heaven, feeling high
I don’t want to let go, girl.
I just need you to know girl.
I don’t wanna run away, baby you’re the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight
Hey baby, when we are together, doing things that we love.
Everytime you’re near I feel like I’m in heaven, feeling high
I don’t want to let go, girl.
I just need you to know girl.
I don’t wanna run away, baby you’re the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
I don’t want to run away, I want to stay forever, through Time and Time..
No promises
I don’t wanna run away, I don’t wanna be alone
No Promises
Baby, now I need to hold you tight, now and forever my love
No promises
I don’t wanna run away, baby you’re the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
I don’t wanna run away, baby you’re the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight

tengah dgr lagu no promises, dh ulang banyak kali lagu nie
lagu nieh sweet
hurmm .. i miss u syg ..