To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Saturday, February 26, 2011

satu ari yang mbosankan =(

salam bloggers..
ari nieh sya ta balik rumah pon..selalunye ari jumaat je sure balik rumah..hmm..bosan la dok hostel..nak tawu nape minggu nieh ta balik? 1) engat nak study sebab test da mula nak mgila kan kepala otak ku 2) ari sabtu ada gotong royong..errr wajib untuk semu pghuni hostel -sakura-kekwa-bunga raya-
ta penah sya rase bosan tahap hone none nieh tawu x..errr...geram geram...actually,nampak x ade word gotong royong?nampak?hehe...sya ta g pon..ttidow la...saket pale..mak aiiii...ustazah datang spot check..ketuk bilik n masok bilik..perghhhh! siap amek name ag...ase cam nak kutuk tapy ase ta baek je en..(blagak baek la weh sya nieh) =)

bosan baring sya bangun g mandy..lepas je mandy trus g bilik membe..tjumpe la satu buku nieh..ape lagi layan je la en..test no 2..so study pon tade ag..layan buku cintan cintun jap..

nieh la buku tuh =) nice la wehh cari cari n baca uke?




Saturday, February 19, 2011

sumpah aku rindu nak bersukan cam dulu

mood : sedih giler da ta bsukan

salam bloggers..sumpah aku rindu nak bersukan..waaa~nak lari lari nak warming up cam dulu nak menari cam dulu sumpah aku rindu sangat sangat weh..jmti tolong laa aktif la sket padang sket mia luas..nape tade sport yang best..okok..ade cousrt tuk netball volleyball badmintin pingpong bola sepak errr takan tu je..ta active langsung la weh..hmm..nak maen bola baling rindu nak maen hoki rindu nak sibok kan diri dengan keje yang banyak time sekolah dulu.sumpah aku rindu weh!tingat ag time sume orang ngah bz nan ari sukan oh yeah aku pon bz uke..time sukan la aku sibokkn diri maen hoki hahaha...kan da kalut selamat time tu netball da abes ta larah aku kusut sangat kan..haa tapy mase game hoki tu volleyball pon sangkut eiii...sengal je..perghh~ nape life at cnieh ta same ea..ahha..ngok la kau.mane la nak same kan..tu zaman sekolah..waaa rindu sangat sangat nieh rindu nak bawa beg berat sbb isi dengan botol air baju sukan bola netball hahaha...yg pening tuh kalu boleyh ta bagy sape sape sentuh..ahahaha..siyes aku rindu nak stay back smpai petang..tunggu bus at sg dua or tumpang membe naek moto
ahhahaha..jgn tanye la penat ke x..sangat sangat la penat cmpai umah kui 7..imagine kan la kuar umah pagi pagi kui 6 lbeyh
den blik plak kui 7..ta ke 12 jam haha..see mrungut pon kejap kejap je..sukan best laa weh..pas je abes sukan aku sibokkan diri dengan kawan kawan tersayang masok boria n senam seni ..ok?memg rancakk yea...best sangat sangat weh..:)
jmti tolong la baek dgn aku wat la pape yang best sket event pon kurang hmmm.. sedih nye
kadang kadang ase jeles sape yag aktif skunk nieh ..badan aku da down lme gyler ta bsukan 



Tuesday, February 15, 2011

better in time =)

dedicated this song to someone
hope u'll love it
saye tatawu nak cakap pe yang saye ase skunk
so,saye leyh luahkan melalui lagu nieh




It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See, somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going, coming
Thought I heard a knock
Who's there? No one
Thinking that I deserved it
Now I realize that I really didn't know
If you didn't notice, you mean everything
Quickly I'm learning, to love again
All I know is, Imma be okay

Thought I couldnt live without you
It's gonna hurt when it heals too (oh yeah)
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile 'cause I deserve to (ooh ooh)
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
without something there to remind me
It wasn't all that easy
to just put aside your feelings

If I'm dreaming
Don't wanna laugh, hurt my feelings

But that's the path, I believe in
And I know that, time will heal it
If you didn't notice boy you mean everything
Quickly I'm learning, to love again
All I know is, I'm gon' be okay

Saturday, February 12, 2011

kenapa classmate aku ta best nieh




 hemm...memg kejam entry aku ase nya..aku rindu classmate aku time kolah    dulu..best+gila=seronok dengan perangai depa yang macam macam tuh..mane depa sume nieh..r.i.n.d.u..weh weh classmate bru aku nak cakap something nieh..kenapa ampa ta best?..adakah sebab kta berlainan negeri so ampa tade perangai yg havoc+gila gila?..aku bosan tawu x ble dok dalam kelas tu..kenapa ampa ta tolong cheer kan kelas kta tu weh..ampa suke ka kalu kta abeskan diploma kta nan perangai cam nieh?..aku benci tawu x kalu kta still macam nieh..ta best langsung..cam tade soul je kelas kta..thanx pade classmate yang ade pangai gila gila..aku hepi ! aku suke ampa cam nieh !  sorey pade yang terase nan ayat ayat aku nieh ..naseb ampa la kalu ampa bace ape yg aku luah ...sorey again..kalu da bce tuh bawa bawa la berubah..ampa dok mengata at perempuan..ta sedar ke ampa pon ade adik kakak..buat la ade orang kutuk adik kakak ampa..ampa ta marah ke..aihh..sebelum mgata owang tu pikir la dulu..aku bukan nak sangat gaduh + masam muka at ampa macam nieh..tapi aku still marah ble pikir pasai kes ari tu..kalau la mulut ampa tu bleyh control kan senang..aihh..skunk nieh asek dapat bad feedback !
ampa suka ke wehh...tolong la pikir same yea..ktorang bukan benci ampa..ktorang geram je..lagi satu..lelaki n perempuan boleyh jady kawan baek juge uke?...-,-


p/s: 70 % classmate aku is da best  =)

mr teddy busuk masam


ello mr teddy
bile boleyh peluk
=)

Sunday, February 6, 2011

kalau cinta =(


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu
seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu
T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu



Saturday, February 5, 2011

seandai nya aku ada idea nak letak entry nieh -,-


realiti dan fantasi
kadang kadang pernah gak aku terpikir
aku nak ade kat alam realiti ke alam fantasi
sumtyme bile aku ada problem yang aku rase ta bleyh nak face it sorang diri
aku slalu sangat berharap akan ade magic 
errrmm..cam cite cinderella tu laa..
eh?..nape geleng pale..
ta engat cite tu camne?...
laaa..cian nye..ahhaahaha..
aku nak sangat ade pari pari yang ade tongkat sakti tu 
muncul depan aku
pastu tolong aku setelkan problem aku..
ok x?

tengok skunk aku da merepek pasai fantasi..
bila nye nak cite pasai realiti nieh..
hurmm..realiti eh?
contoh nye macam ape ek..
jap..nak cubit pipi aku..
ouchh!
saket laa weh..
haaa..skunk kita berada dalam alam realiti..
hehehehee~

actually,aku suke tulis tulis taip taip edit edit 
sebab tu laa ade blog aku at alam maya nieh
haa! amek ko...
kan aku da start bceloteh pasai alam maya
-,-
sorey laa
aku ta d benarkan untuk on9 selalu dah lepas nieh
if aku balik umah bru aku update blog..

haa..ari tu time dekat hostel..
blok sakura ade wat game 
'spongebob letter'
time post ari tu aku ade cite pasai game nieh
klik nieh kalu nak bace 
             
aku da kenai kakak senior aku tuh
yang gune name apple blossom
fuhh..mula mula aku cam nak lari balik je kalau
ta jumpe sape kakak senior aku tuh
tapi malam tuh
huhu..aku da jumpe dye..nice 
credit to kak nazila thanx banyak banyak ea..
ehhehehe..
sempat la juga aku nyanyi at kak nazila 
lagu kimia by emelda ahmad..
fuhhh~ semata mata nak dapatkan klu

malam tu lepas je nyanyi terus kak nazila gtawu name kak senior aku tu
pstt pstt...
kak lela rupenya
=)

huhu..jumpe je terus la sembang sembang
err
malu laa ..segan pon ade  hahaha
esok petang nye aku n kawan kawan yg laen sibukkan diri 
bwat banner..
khas tuk kak spongebob kitorang

apple blossom
cantek x?
nanty aku sambung cite balik
lapar nieh
g makan dulu ea..

jumpa lagi
=)


uhmmmm..patut laa aku selalu jadi pelupa -,-



korang tahu kenapa korang kerap sangat lupe?(aku pon kadang kadang jadi pelupa juga)
tady aku merajinkan diri mencari punca punca nya..haha..lalala..da lma aku ta check info pasai healthy ok?
actually,sume orang pernah lupa kan..contoh nye..ehh...ape ek aku nk tulis nieh..haaa..kan aku cakap..aku pon pelupa.  .-,-    

dush!dush!aku maen maen je la..nieh ha aku list kan sebab sebab nye..
  
     
makan kepala ikan  ... hahaha...kepada kipas susah mati kari kepala ikan..hope u'll
bace post nieh..ta payah makan kepala ikan da eh..

                
  makan makanan yang ada sangkut paut nan organ dalaman hati,limpa
               jantung,perut dan yang seumpama dengannya..paham?..tq..

makan or minum benda benda yang da tcemar si semut...ello..time     kecik kecik kan mama korang da pesan...(jgn minum air tu..ada semut..t pelupa)
haa..ingat x?...


skunk aku gune word " jangan"
ok?..jangan makan berlebihan..kalau boleh makan semasa lapar dan berhenti 
              sebelum kenyang..omg!patut la aku pelupa...aku selalu makan sampai kenyang..
             fuhhhhh~

air plak...korang minum air mase suapan nasi..phm?..haa...tu salah satu sebabnya juga.. -,-   baru ku tahu laa


tu sume sebab sebab aku jadi pelupa..skunk aku nk list camne cara nak kuatkan minda..
kalu boleh share tips nie at orang yang nk amek exam ( -,-  hollaa)


rupa rupanya ade banyak makanan yang boleh kuatkan minda kita
-buah anggur hitam
-madu lebah
               -halia
               -buah badam
               -susu
               -air zam zam
               -kismis
               -jus carrot & madu
               -epal
               -air soya

selain tu,oksigen kan penting..kita patut nye kena cergas..aktif la sikit kan..erk?aktif?...aku da pencen laa dari bersukan nieh..so,kita boleh juga amalkan teknik 
mengawal pernafasan yang baik...amalkan dengan menarik nafas sebanyak 7 
               kiraan,lepas tu tahan nafas selama 14 kiraan..cepat la try...-,-


yang paling penting..kita kena lah selalu ingat Allah s.w.t...latihkan diri dengan berzikir ya rahman (100x lepas solat fardhu) ya hakim (300x setiap hari)





Friday, February 4, 2011

tercipta untukku by ungu

"Menatap indahnya senyuman diwajahmu 

Membuat ku terdiam dan terpaku 
Mengerti akan hadirnya cinta terindah 
Saat kau peluk mesra tubuhku 

Banyak kata 
Yang tak mampu kuungkapkan 
Kepada dirimu 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu"










act,lagu nieh ade moment sndiri..hemmm...aku ta engat ble date nye..sorey tsf..=)
lagu nieh dye nyanyikan untuk aku..tyme tu da pukui bpe tah...haha...lawak n seriously aku tkejut..erk?...kowank ase cam tade pape kn..haha..suke aty aku la kan..aku nk tulis 
   sai dye plak..haha..nieh la 1st tyme owg tujukan aku lagu yg paling bmakna untuk aku..
   so sweet tsf..wehee~jgn dok kembang ble da kne puji..uke?..haha..anyway,thanx again..
   ary nieh bwu tulis sai lagu nieh kan..sorey!
   


   




p:s= seriously,aku tatawu tsf rety nyanyi
       & aku hargai nye..
       =)



Thursday, February 3, 2011

wanita ibarat rama-rama


Lihatlah rama-rama, ia cantik. Apabila pandangan kita dihiasi rama-rama, kita menjadi suka dan ceria. Hampir semua orang akan tersenyum melihat rama-rama. Ia mengindahkan alam dan menyempurnakan sekuntum bunga. Seindah mana pun bunga tanpa rama-rama mahu hinggap di situ, tentu ada sesuatu yang tidak kena.
Cubalah tangkap dan pegang rama-rama itu dengan sayapnya. Lihat apa yang melekat di jari anda warna dan corak rama-rama itu telah berpindah ke jari-jari anda. Kemudian lepaskan kembali, ia terbang tapi lebih terbuai oleh angin. Siapa pun yang akan menangkapnya kembali tidak tertarik padanya lagi. Harganya telah tiada untuk dikagumi, disimpan mahukan diawetkan.
Rama-rama ibarat wanita. Ia indah untuk dipegang tetapi nilainya cepat turun setiap kali ada tangan- tangan yang tidak wajar hinggap pada tubuhnya. Memang fizikalnya tiada apa-apa yang kurang, tapi harga diri dan maruah telah mula tercemar.
Begitulah wanita. Ia bagaikan rama-rama yang terbang membawa corak-corak indah, apabila corak-corak itu telah pudar ia tidak dipedulikan lagi. Harga rama-rama terletak pada warna dan coraknya; harga wanita terletak pada apakah tubuhnya masih tulen tatkala dia didampingi oleh suaminya.
Rama-rama terpaksa berjuang untuk memulakan hidupnya. Dia terpaksa membebaskan diri daripada kepompong. Bukan mudah untuk keluar daripada kepompong yang mengikat itu. Sedangkan sepanjang berada di dalam kepompong tiada siapa pedulikannya, malah tatkala bergelar ulat ia lebih dibenci.
Sulitnya untuk akhirnya bergelar rama-rama. Terpaksa melalui kitaran dan evolusi bentuk. Daripada sesuatu yang menjijikan akhirnya bertukar menjadi sesuatu yang amat menyenangkan. Rama-rama adalah contoh terbaik wanita untuk sedar betapa bernilainya kehidupan mereka. Sewaktu anda dipuja, usah terlalu mabuk sebaliknya kenang-kenang kehidupan serba susah sebelum itu. Sewaktu anda digoda, dihambat dan dirayu usah terlalu mudah menyerah sebab ingatlah mereka yang bersusah payah memastikan anda dapat bangkit sebagai manusia sempurna hari ini. Anda tidak muncul sendiri, sebaliknya anda adalah lambang pengorbanan ibu bapa.
Usah jadi rama-rama yang di dalam bingkai gambar indah dipandang tetapi diri sendiri menanggung beban. Hiduplah dengan bebas dan terjemahkan kebebasan itu kepada nilai-nilai murni yang perlu dipertahankan. Hak anda ialah memelihara kehormatan. Selama mana anda memelihara kehormatan dan maruah diri anda berada pada terbaik, sebaik sahaja anda tidak peduli kepada siapa maruah itu hendak diberikan, anda sudah kehilangan masa depan.
Kalaulah rama-rama tahu dia cantik dan sentiasa memukau penglihatan manusia, dia tentu tidak mudah-mudah terbang ke sana sini. Sebab setiap kali ia mengibarkan sayapnya, ia sentiasa terdedah pada bahaya. Namun rama-rama tidak pernah tahu dia itu indah dan sentiasa menjadi sasaran manusia. Jika anda tidak pernah tahu kewanitaan anda itu adalah sasaran terpenting sang penceroboh, anda ibarat rama-rama yang tidak sedar diintai bahaya.
Mahalkan harga diri anda. Semakin sukar anda dimiliki semakin mahal nilai anda di sisi lelaki. Lelaki perosak hanya inginkan kuasa memiliki tetapi tidak mahu setia apalagi memelihara dan melindungi anda.
Usah terperangkap ke dalam tangan yang hanya akan meleraikan warna-warna anda. Setelah warna- warna itu hilang anda dibiarkan. Jadilah wanita angun yang punya nilai dan maruah diri, anda akan lebih dihormati.
Nilai anda bukan terletak pada berapa ramai lelaki yang ingin memiliki anda tetapi berapa ramai yang benar-benar sanggup menyintai anda. Cinta itu terjemahan pada kasih sayang dan belaian sayang penuh ikhlas. Selama mana anda belum menemuinya anggaplah diri anda masih berhak terbang bebas bagaikan sang rama-rama.
Jadilah rama-rama yang mengindahkan alam, jadilah wanita yang membanggakan semua orang.

i love all of `em



"friends are like colour pencil
they colour our lives
i may not be your fav colour
but hope you will need me
sometime to complete your pic"


3 feb 2011
first date hang out wif my lovely frenz
ouhh!..i miss ur guys like **** la
lame gyler ta jumpe dowank nieh
rindu sangatsangat
aku arap friendship ktowang akan tetap maintain cm dulu
tapy cdeyh jge la..
ade yg tade..-,-
rindu la mira!ayob!
mane ampa.. :(

ukeuke..start story untuk ary nieh..
kui satu lbeyh kai n nazril pick up 
aku n hanisah at umah
thanx jady driver
hahaha
mase tggu dpa mai amek
sempat la gak aku msg shikin aka ckang
wakakakaka..rindu siot..lme da ta msg dye..
lme ta merepek..lme ta mgarut
cian dye..haha
tggu sowangsowang at coffee bean
wekx!sape soh g awaiawai
hahaha
smpai je at queensbay..
trus dapat kol dri kamarul
ohh..upenya dye pon g jge..
kamarul nieh kwn aku jge...
ktowang sume memg rapat la weh
ahaha
jgn jeles..dye satu geng bomba la
   hidop bomba!..
masok je queensbay aka qb
(act senang bgy singkatan)
ahhaha
trus g cinema..
tgk tiket wayang
nk tawu tak cite ape?
the green hornet
claps!claps!
lwk siot..hero cm pe ag
haha

before tgk cite tuh
ktowang g makan dulu
lapar gyler tume tu
before kuar ta makan laa
ape lagi..
terus serbu mcd
one set double cheese burger for me!
yeay..i love it

lepas je makan terus g naek atas
masok cinema tyme da tutop lampu
gelap larh weh!
ta suke
haha
ade gak acara pilih sit
ahhahaha
sengal la weh

ukeuke
cite da start
aku pon tataw pe jady at membe aku tyme tgk cite tu
yg pasty
aku nantok sangatsangat mase tgk cite tu
perghhh!
naseb ta tidow
law x
rugi tiket aku
rm 10 kowt
memg aku kaya pada saatsaat nieh
hahahahaa

dindong!dindong!
cite da abes...
lampu da buka
n kaisyah!
ahhaha
dye..
dye..
(rahsia)
aku simpan rahsia nieh uke

dan!
satu ag suprise
nazril
dye blnje mkn ais krim
haha
woaaaaaaaa..
tkejut gyler weh
ahhahaaa
musty kowank ase
laa..sengal nye
ais krim pon nk riuh
ahhaa
ta kesah
hanya kitakita je tawu sbb aku tkejut


sobssobssobs
da nak balik
cdeyh tawu x..
bukan slalu dapat kuar ramairamai cmnieh
t kte kuar ag yea
sayang ampa sume


lots of