To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Thursday, March 31, 2011

rase cam ta sedap hati je...=(

Assalamualaikum & hai sume =)



nak duit banyak niehhh~
nak beli macam-macam
haha
list da buat laaa...
=)


i'm not happy..honestly patut rase semacam ble org tanya pasai borang loan..OMG!..musti ade something yg silap sampai sya rase cam nieh kan..alamat nye lambat lagi laa nak dapat..=(

p/s: mood tgh sedih tapi still ag mintak something nieh kan..
       pade yg loan da masok tu..ta reti-reti nak belanja ke?..haha
       gilak kejam!..memang kejam pon..wekss~

       fine..boleh simpati dengan naseb sya..
       sayang orang yg bace entry nieh & sayang ketat-ketat ble borang loan sya dah " OK " 
       Errr...sayang orang yg sayang sya laaa! hahaha =)

Wednesday, March 30, 2011

puteh itu suci =)

Assalamualaikum & hai sume =)
selamat malam & sweet dream untuk malam nanti yea..


err...puteh?..kosong?..haha..cantak kan?..rase colourful sangat-sangat skrg nieh..
colurful giler sya rase skrg nieh..nak tawu sebab ape?..







I
  
 my mama & abah so much !



ade sunshine dalam hati sya  =)




ade kawan-kawan yg sayang kan sya
kan sume?..
sya sayang korang juge laa..
=)




# nothing to write on..just wanna to share some of love & friendship quotes
     

- "You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams"

- "I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you"

-"The best thing about me is you"

-"Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop"

-"We are friends and I do like to pass the day with you in serious and inconsequential chatter. I wouldn't mind washing up beside you, dusting beside you, reading the back half of the paper while you read the front. We are friends and I would miss you, do miss you and think of you very often"





     ~ errr...sorey..haha..nothing to be continue for this entry~  
         sayang org yg bace entry nieh!

Tuesday, March 29, 2011

bila cuti...=(

Assalamualaikum & hai sume 

err..nak panjangkan cite nieh ke?..or senang cite pendek kan je la..hehe..=='

actually,start dari sya balik rumah sampai la ke ari nieh..asyik hujan je nieh..sume xtvt yang da di plan kan terpaksa CANCEL..ade paham?..huh..tapi alhamdullilah la..hujan  rahmat kan..=)

# ari jumaat pagi
-tinggai kan tempat tercinta (JMTi) dan terus pecut balik rumah dengan abah..haha..memang ta sempat nak jumpe sape-sape..malam before balik dah dating lepas sya abes bengkel tu..so,pagi mase nak balik sya balik la rumah terus..

# mase sampai rumah
-tade sape kat rumah..abah dah g jumpe kawan die..mama keje..so,beli nasi ayam & makan sorang diri..fine..xtvt sya yg paling kerap di lakukan since aku abg sya keje kat selangor..adik-adik yg ade kat asrama..bile dorang cuti sya ta cuti so,agak jarang da jumpe..paling best bile dapat cuti same-same..time tu rumah nieh kecoh gilaaa..rawk babe..happening gila je rase..t musti buat makan ala-ala picnic kat rumah tok,ade bbq lagi..ok jgn jeles dgn family sya yg ta brapa nak besar mcm org laen..huhu...

#malam tu
-hihihi..opss..bukan cerita hantu ok..=)..kanak-kanak di bawah umo still boleh baca post nieh..haha..(gelak gediks jap)..hehe..malam tu sya tidow agak lambat..err..senang cite niat di hati nak teman tsf..memg sya teman die,tapi die sedap-sedap je tidow dlm bus...arggghh!..tapi tape..esok tu die melayan gak msg-msg tuh suma..haha...padan muka..sape soh tidow lame-lame..

#ari sabtu yang sangat b!
-best or boring?..guess what..boring ok..tataw nak buat apa..duduk rumah sampai demam..ade sape-sape yg boleh demam cam sya ke?..rindu nak keluar dgn kwn-kwn tersayang..bile cuti t kite hang out ok?..to MLFC sya rindu korang sangat-sangat..even tade mcg dri ampa sume..sya tetap sayang korang..haha..ckang!..same tak dgn status anda tuh..=) 

#ahad
-kuar kejap g rumah tok & terus belayar ke merata-rata..shopping barang sket laa..& dapat shawl baru..suke sangatttt..

#isnin
-plan nak g tanjung asam,mandi manda bsama budak-budak kecik..tapi hampa gila..maseh hujan di luar sane..so,tggu sunny day & kta akan b'picnic lame-lame..


to be continued..=)

#mood : tibe-tibe rase cam nak b'picnic dgn budak kelas 
              hmm..boleh ka?..rase mcm tak je..sorang ke hulu  sorang ke hilir...memg ta 
              ngam ah...=(






Friday, March 25, 2011

i'm keep quiet & go away from your life (!)

Assalamualaikum & hai sume  

yeayyyy(!)..i'm happy..test da setel..cuti pon da mula..even cuti seminggu tapi sya rase cam sebulan..fuhh~..bayangkan laa,minggu lepas memang tsangat la busy..malam study,esok test mnunggu..campur tolak darab bahagi dengan assgment n kuiz..perghh~..memg serabut la otak nieh..erk?name pon study kan..=) sabo je laa..skrg da sem dua..cepat gila mase blalu..huhu..mula da rase sayang kat tempat tcinta nieh..JMTi,i heart you ketat ketat ok?..mmuahx..haha..yg best nye,sya da rase cam life kat sekolah balik..yuhuu..nak tawu kenapa?..sukan pon dah ada laaa..nieh yg syiok abes..rindu kot nak p padang..dulu boleh dikatakan abes ja kelas trus p padang..maen netball laa..bola baling..pastu da abes tu p sukan sekolah plak..ta cukop ag,maen bola tampar nan hoki plak..(pulon la plak kan)..nak wat camna sya minat bsukan gilak-gilak laa..bla da bsukan sya rasa best sangat-sangat..tension+penat?..tipu la kalau sya kata takkk!..actually,memang penat pon,kdg-kdg tu balik rumah trus cari katil nak landing..maklum laa penat blari mgeluarkan peluh..haha..ari- ari sya bsukan,ari-ari la sya kena bising dgn mama..haha...sorey mama..naseb baek mama ta tgk akak kat hostel cmna..tiap-tiap masa tido kalau tadak kelas..hehe..tapi jgn risau..tido-tido pon otak bjalan lancar..badan maseh sehat gagah perkasa..bilik sentiasa cun plus kemas tahap gaban..eehh..ta caya?...please ask my roomate ok dokie..


ehemm ehemm..back to our entry..guess what?..i'm talking about someone?..haha..sapa makan cili so die laa trase pedas..ok dude?..ini blog aku..kan da cakap aku nak luah kan dekat blog..agak-agak laa..nape je nak marah + geram kat aku wei?..ta pasai-pasai kot..aihh..cakap kat org laen,org laen yg trase..ade batu api ke weh?..sorey to say..aku ta mention pape pon kan..aihh..kepada batu api yg telah mbara kan api tuh aku nak ucapkan TERIMA KASEH banyak-banyak kat ang laa wehhh!...ang da sebar pa ag kat org laen haaa...fullstop!..ta payah nak bgadoh ag..ta best langsung..ta dapat adiah pon kalau menang.."Life without a friend is death without a witness"..t ang nak post pa ag kat group tu,ang post laa ye..aku arap hal nieh setel..n no more misunderstanding..


what the hell aku cakap camnieh?..fine..tiba-tiba sya rasa tadak guna cari gaduh dgn org..bukan dapat adiah sapa cari musuh paling ramai dia dapat adiah keta sebijik pon..yg mana nak cari gaduh dgn sya tu sila kan la yea..haa...tiba-tiba engat stu kes nieh..sya pon hairan,ta penah nya sya tegur dia kaa..cakap dgn dia kaa..senyum kat dia ka..apa kaa...tiba-tiba jaa buat aksi maut belakang sya..kenapa weh?..sya buat salah apa nieh?..totally..i'm confused =='


back to the top..begins my holiday with shopping..haha..lama kot ta shopping..kali nieh list shopping da b'ubah laa..dulu kasut la,baju,suar..skrg nieh ketas a4 double A,pen,ketas kajang,file,test pen,cutter pastu t nak survey barang untuk projek power window..macam suis,led..errr..ape ag eh?..haha..lupa sudah..bila nak start shopping??kalau boleh skrg laaaa...tikk tikk..alaa...it still raining outside there..=,=


even cuti sem,cik sya memang ta suke student dia bazir masa kot..di bagi nya assgmnt..selamat ta banyak..empat subjek jaa..kira ok laa tu kan..leh buat gak..nak buat awai-awai..malas nak buat last minute,t sume serabut..dah laa ri tuh punya test ade ag yg careless..ade ke patut,engineering sc tu dgn slumber nya sya tekan-tekan calculator tapi jawapan tamaw kuar(calculator sabatoj tuan empunye,how dare you..haha)..ekstrem abes calculator sya tuh..dah laa salah tekan..memang sah & muktamad jawapan sya tu salah..selamat 5 markah jaa..kalau tak..aihh..mnyesal la..kawan-kawan sume t dapat markah penoh,sya dapat cipot jaa..mana boleh..iri hati banyak nieh..hahaha..walaupon ta dapat jawab,sya tetap redha..ahha..buat muka cam jawab dgn jaya nya...tambah plak dengan test analog & digital,boleh je sya lupa formula..da terang lagi bsuluh class tuh,sya tetap ta engat formula tuh..siyess..rasa cam org bodoh sangat-sangat aihh...penat-penat hafal,alih-alih TERLUPA..n terlupa adalah penyakit tuk sume org..haha..am i right?..hehe..b.i je pon sya redah macam sya hebat cam enzo..haha..sir,if u mark my paper..beware from heart attack..hihihi..=)


to my tsf, 
 take care yea & selamat bcuti..risau tawu x..dah laa beli tiket malam..kui 10 malam plak tuh,sampai at sane da pukui brapa pagi..aih..nanti da naik bus tu pesan kat driver soh bawa slow-slow..ok my dear?..jangan lupa bawa sweater,makanan..t ngadu laa sejuk laa..lapar laa..=P
 "the most important thing in life is how to give out love and let it come in"





p/s : actually cite nieh ta abes ag..t sya sambung balik..babaiii




" selamat bercuti & jangan lupa assgment suma tuh"

=sayang org yang baca entry nieh..;)
haha

Sunday, March 20, 2011

dia tempat sya mengadu =)

Assalamualaikum n hye hye !


firstly,sya nak cakap sorey gilak b'coz lame & jarang hup date blog nieh..fuhhh~~..memang da bhabuk laa..=,= ..ta lupa juge pade yg always tinggai kan komen setiap kali bace entry yg sya coret-coret at sini..(time kaseh)..pade yang rajen view blog yg ta bape nak best nieh time kaseh gak yea..tq gak pade yg jadi follower sya tuh..



second punye cite..sya skrg nieh memg jarang gilak hup date sbb line streamyx kat JMTi sangat sangat laaa laju cam kura-kura..sometimes tu sampai ta boleh nak connect lgsg..huihhh..bikin gua panas je..baek ta payah ade streamyx..(ta bsyukur kan..hahahax)..sorey streamyx,laen kali bagi la laju sket..senang sya nak connect & hup date blog sya nieh...macam-macam aihh yg jadi skrg 
nieh dalam idop sya..weheee~..



cite ketiga..sya da bazir masa..errk?...ta paham lgi ke?.macam nieh haa..patutnye sya & kawan-kawan yg laen balik rumah ari jumaat petang tuh(weekend la kte kan)..pastu dengan tibe-tibe dapat khabar yg ta brape nak best campur ta hepi..KELAS ganti..(hampa gilak laa weh)..analog & digital plak tuh..memg la best study subjek nieh..tapi kan..patut ke di ganti ari sabtu..hurmm..cakap pon ta gune..benda da berlaku..& sya da pon p kelas tuh..sumpah maseh blur ag..isnin dah test..hahaha...serabut da otak nieh..minggu nieh saja da banyak sangat test laa...sume nak kena baca jaaa...penyakit malas trus muncul di saat nieh..=='
kawan-kawan yg laen dok pulun study ka?bagus noo ampa sumaa nieh..gud luck ok kawan! =)


ok..cite ke-4 plak..perasan x..kejap sya tulis b.I kejap tulis b.M..(mood : ta brapa nak btoi daar) 



cite ke-5..actually,nak cite pasai sorang budak nieh..ehemm...lelaki...senang cite name start from N..YMTT..SIYESSS!..sya benci die gilak..die suka sangat cari pasai dgn pompuan..ngoks laa...ta reti dok diam-diam kowt..sbb tu dok wat pangai dari M..kalau kawan-kawan die ada baca entry nieh..silaa laaa bagi taw mamat N tuh..dulu da cari gaduh nan sya..skrg nieh nak bgaduh ag..dah tu cari gaduh nan kawan sya plak..bongeks laa kaww N..Finee...kalu nak bgaduh ta payah dok cakap kat belakng..tolong jadi jantan sket..ada paham?..ta payah dok kutuk kat belakang....mai depan sya..kutuk depan-depan..tah2 pengecut sbb tu dok kutuk kat belakang..dah tu kutuk pasai aurat2 orang..ang pasai paaa?..awek ang pakai jubah kaa?...ta penah pakai suar jean?ta penah cakap dgn lelaki ka?..ta penah ada classmate lelaki kaa?..elloo..cara ang tegur sya n kawan-kawan ta betoi lgsg!..ustazah pon da terang kan kat ang kaa...so..plisss pikir sbelom mgata org laen..kalu kena kat adik ang kaa..mak ang kaa..kakak ang ka...baru padan dengan muka ang yg dok bajet cute cam jambu..~~~~..siyes ang da buat sya & kawan-kawan yg laen mluat kat diri ang...balik laa tempat asal ang kalau ang rasa ang mai tempat org semata-mata nak kutuk org laen..


cite ke-6..cuti da nak dekat...walaupun cuti seminggu..kurang-kurang nye hidup sya aman tanpa assgment,quiz,test..best nyaaaa..cepat laa masa oii..nak cuti...tapi kan..nanti si dia nak balik kelantan dah..t rindu..(take care ye syg)..ari-ari kol & mcg ok..ahhaha...amek kaw..abes la duit asyik topup je kan..wehee~..i love you..<3 ...baek-baek sayang..layan lagu tu ok~





errr..rase nye..sampai sini je laa yea..sya nak sambung study..analog & digital...lepas tu nak kena study electric motor engineering..pastu nanti ade test b.I..then,ade test engineering science ii..yg laen lupe...hehehehe..gud luck pade sape-sape yg ade exam tuh yea...pray for me uke,harap dapat wat yg tbaekkk~

papaiiii...
time kaseh sume..be my follower ok..<3




cinta tidak mengenal erti jemu
cinta mengajar kita erti hidup
tanpa cinta yang suci
phubungan menjadi sia-sia


Tuesday, March 15, 2011

study + test + sukan = fifi natasya













Ari nieh sya rase macam perlukan bantuan tersangat sangat..upsss..bukan bantuan sbb kemalangan ke,tsunami ke..mangsa banjir ke,hape ke..tapi bantuan yg sangat diperlukan oleh seorang student yg malas macam sya..haha..malas?yeaa..sya memg malas untuk study..esok ade dua test..test teori ok..nak kena bace2 tu sume..aihh…bosan kot..baru je nak bca terus rase nantok..ok..sya pasti sgt yg sume orang macam sya..kan?kan?..alalala..geleng geleng pale plak..cubit baru taw..

Esok ade test machine tool tech n mechatronic eng 1..aiyoooo..cik lect sume..nape je wat final trus..hahaha..malas la nak study nieh..haaa…usha entry cepat…nieh da masok bab mbebel makcik2 diluar sane..doraemon..yeee…dengan tibe tibe je fikiran sya or otak serabut sya nieh sepantas kilat teringat roti yg nobita makan..roti yg di suggestkan doroemon tu laa…die tekap je roti tu kat sume buku buku nobita..pastu nobita pon bleyh hafal..hahaa..gilak..ta logik kot..kalau ade sya nak jugaaaaaaaa!..skrg nieh sya tgh mghadap ketas ketas nota yg sya ta paham sepatah haram pon..tetttt..kan da kuar ayat yg agak ta ptt di taip di sni…hahaha..stop story pasai roti yang takan wujud tu..kalau wujud pon roti sekaya ade la…tapi sya tgk owg yg makan roti tu ta kaya2 pon..haaa..amek kaw..kan sya da merepek..fifi natasya…stop talking nonsense things rite now..focus on your study rite now…(memg sya tgh wat keje kan)keje hup date blog..nieh sya paling suke..=)

Haa..ari tuh sya ade letak entry sai nak bsukan kn..yeayy..excited nieh..arap dapat selection tu ah..(level confidence sya memang low skrg nieh,tataw nape..ase2 cam nak g jumpe kaunseling je…) =(..ari senin ri tu sya turun kat court netball..kate nye ade selection..hope sgt sya dapat..waaaa…dapat maen at negeri sembilan..jauh kn..hehehee..
Btmbah semangat nak g sbb laen gak..hehe...hamboii..engat nak mgatai ke?..haha…si busuk masam pon ade gak..die pon dapat wakil jmti gak…wekss…nak kte hebat ah tu maen badminton…(lalala~sorey ye kalau bace nieh..)=)  I love u syg…errmm..tapi..penat + letih sgt2 laa…kaki pon slalu saket2 skrg nie..lame da kowt ta bsukan..nak lari 2 pusingan pon ta lepas lagi..stamina da down gilak..=( sedih nieh tawu x..

Hehe..ok laa…nanty hup date lagi..skrg nak g study jap..waarghhhh!(ngantok sgt2)..haha..ehemmm…ehem…thanx pade sape2 yg singgah snie..=)  love u all..

p/s:   mama..akak lapar gilak ble balik hostel…da kurus da nieh..=P
        abah..tiap tiap mggu mai amek akak taw..haha…nak balik tiap2 minggu
        arap esok leyh jawab test
        arap esok sume orang akan ceria n gembira
        arap esok sume orang akan mlalui ari yg indah..
        rindu dekat sume kawan kawan sya (syg ampa..hahaha)
        hahaha..sumpah..ayat skema gilak…=)


mood : 150 juta by fynn jamal 

Saturday, March 12, 2011

gadis semasa =='



totally in love with this song 
=) layannnnnnn ok?




Oh begini rasanya cinta
Berani aku lagukan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk duniamu

Kau mahukan gadis biasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan aku begitu muda untuk dirimu
Kau memang begitu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau begitu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk dirimu