To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Tuesday, March 8, 2011

saya suka ari-ari ini

Assalamualaikum n hai sume! ;)


~jadual tkm 2b yg padat~
setiap ari aku dipenuhi dengan macam2 jenis litar..huh!geram ase ble litar tu tak mejadik..ade ke patut...grrrr( act,memg marah pon bub da penin pikir ape salah eden mase wat litar tuh )..semalam 
07 mac 2011,aku n classmate yg laen di soh wat practise on electric motor..perghh...hahaha...memg la senang ble di tengok nye...tapi..haihhh..pening kot mase nak letak probe negatif ke hape positif nye..
ble power supply da di pasang arus t akan ada...ble voltan da lebih dari 120v,rpm t kte akan dapat sbb motor tu bgerak..ehhh...btoi ke fact aku ha?sorey kalau silap..aku pon still ta paham ag la..





senang cite aku ta bape nak pandai sangat bub maen litar nieh..nk kena letak switch,resistor,led,pastu wayar2 yg serabutkan otak aku..fuhhh..aku memg ta paham ble nak cri negatif positif led..ahaha...korang gelak?dush dush..led yg aku dapat tu sume cam tutt je..mane aku ta bengang ha..kena la gagau aka pinjam org laen punye kejap..selalu nye yg jadi mangsa pinjaman aku tuh enzo la..err...enzo?anda pelik?..class monitor tkm 2b la..nice guy n kind! :)


ari rabu nieh ada test practise on mechatronic eng..erk?tatawu?aku pangei kelas board besar..heran bin pelik?..yela..kelas tu gune board besar..switch besar..lampu besar...senang nk beza kan la..tadi tu kelas board kecik..gune breadboard maa...led kecik..switch kecik..sume la kecik!naek kecik mate aku tgk ble wayar wayar tu serabut..pffhhh~..japg malam kena study tuk test besok..arap sangat leyh wat n lulus(nak markah penoh)..aminnn



like n like photo photo nieh sume..best kowt ble litar yg aku wat tu bjaya..
time kaseh litar bub ta wat aku marah  :)

nieh pic sengal aku n kawan kawan..pewittt~kelas oo kelass...
;)



p/s: aku pose ari nieh :)  
       jimat duit..nak beli enset baru lah
       :(

No comments: