To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Friday, April 22, 2011

kekasih halal =)

Saya sayang awak. Tapi betul ke saya sayang awak? awak sayang saya ke? kalau sayang, kenapa awak pegang tangan saya? awak nak tengok rambut saya? nak peluk saya? nak saya pakai seksi seksi? memang la awak tak bagi lelaki lain tengok saya pakai seksi tapi awak tak halal lagi untuk saya kan? saya sayang awak ke kalau saya bagi semua tu kat awak?

Saya sayang awak. Betul, saya tak tipu. Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai? saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang bagi saya perasaan cinta kat awak. Saya lupa solat, saya lupa dosa, saya lupa Tuhan. Saya takut. 


Betul awak. Saya sayang awak. Tapi saya takut. Takut sangat nak sayang awak. Awak baik, selalu solat awal. Tapi kenapa bila dengan saya awak lupa solat? masa keluar, kita lalu je depan masjid. Tak pernah stop. Tapi kat tempat takde orang, kita stop. Beratus duit awak habis untuk saya kan? Saya hargai sangat. Saya tahu awak sayang saya. Tapi kenapa awak tak simpan duit tu dulu. Mana tahu ada jodoh, boleh kita kahwin.


Awak... Saya takut. Takut sangat. Takut bila ingat apa yang kita dah buat. Saya nak awak jadi halal untuk saya. Tapi tak boleh lah sekarang. Macam mana awak nak tanggung saya. Kita belajar lagi. Saya nak hidup dengan awak. Saya nak awak jadi imam saya. Saya nak sangat share everything dengan awak. Saya nak jadi kekasih halal awak. Tapi betul ke cara kita ni awak? Saya takut laaaa... 


Awak... Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven. Tapi layak ke kita pergi heaven kalau kita macamni? macam mana kalau tiba tiba Dia panggil kita pergi? tak kisah lah saya dulu, awak dulu atau dua dua sekali. Boleh ke kita pergi heaven kalau Dia panggil kita sekarang? kalau lah Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa saya nak jawab nanti? saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak... Lama saya fikir. Saya fikir pasal kita. Betul saya sayang awak. Tapi sampai bila kita nak macamni? Awak, saya dah fikir lama. Lepas ni, kalau saya tak message awak, tak nak jumpa awak, tak nak call awak, tak nak video call, mms or webcam dengan awak, awak jangan salah faham tau. Saya buat macamtu sebab saya sayang awak sangat sangat.


Awak... Saya nak forever kat syurga dengan awak. Dulu saya sedih sebab kita jauh. Tapi sekarang, saya bersyukur sangat. Tuhan sayang kita. Kalau dekat, awak boleh agak kan apa yang kita akan buat nanti? Saya tak tahu macam mana nk beritahu awak. Saya nak jaga hati awak. 


Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak. Saya suka goda awak dengan manja saya, goda awak dengan body saya. Saya suka buat awak cair dengan saya. Jahatnya saya kat awak. Awak, saya banyak dosa. Awak nak ke terima orang macam saya jadi wife awak?


Awak... Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak. Saya nak jadi the best wife untuk awak. Baru lah awak tak pandang orang lain. Saya tak nak susahkan awak dengan saya yang macam ni. Saya nak jadi bidadari awak. Bukan kat dunia je. Tapi kat syurga jugak. Saya nak jadi bidadari awak forever and ever.


Awak... saya tahu saya tak baik. Banyak sangat kekurangan saya dan saya tak layak nak tegur salah awak. Tapi saya sayang awak. Apa yang kita pernah buat, bukan ada orang tahu pun. Siapa lagi nak tegur awak kalau bukan saya? saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga. Awak tak nak ke? Tak kan lah awak sayang saya untuk happy kat dunia ni je. Awak tak nak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?


Awak... tolong lah. Saya tak nak dah jumpa awak. Tapi mungkin saya lalai jugak nanti. Syaitan selalu ada dengan saya. Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak. Awak, tolong lah ingat kan saya bila saya lupa. Tolong ea? Saya lemah sangat. Saya nak jadi kuat. Kuat untuk awak yang saya sayang. Untuk hidup bahagia dengan awak.


Saya sayang awak sangat sangat. Cuba awak bayangkan. Macam mana kalau tiba tiba Dia panggil kita sebelum kita sempat bertaubat? Takutnya saya. Awak tak takut ke? macam mana kita nak pergi syurga? macam mana saya nak jadi bidadari awak? Saya nak sangat perasaan cinta ini kerana Dia. Tapi dengan apa yang kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita? malu sangat kat Dia.


Awak... saya nak berubah untuk diri saya, untuk ibu ayah saya. Tapi, kalau saya berubah, awak still boleh terima saya lagi kan? saya nak berubah sebab saya nak jadi the best untuk awak dan jadi mommy yang the best untuk anak anak kita. Huhu tinggi betul cita cita saya. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated. Nak sama sama berjaya. Tapi educated yang taat padaNya lah. Mesti BAHAGIA kan? Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita. So, boleh la Dia jaga kita nanti.

Awak... kalau saya pergi dulu, saya nak tunggu awak kat syurga tau. Awak doakan lah saya biar dapat masuk syurga. Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak. And there, I'll be yours forever. Tapi, kalau awak pergi dulu? ye, memang saya sedih sangat. Tapi saya pun akan doakan awak. InsyaAllah. Nanti awak tunggu lah saya kat syurga ea? mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana. Tapi, simpan lah satu tempat untuk saya jadi bidadari awak, ye? Saya nak jadi bidadari awak. 


Awak... maafkan saya kalau apa yang saya buat dan beritahu ni mengguris hati awak. Saya buat macamni sebab saya sayang awak, sebab saya cinta awak. Saya tak tahu macam mana nak beritahu awak. Sebab tu saya taip kat sini. Maaf sebab saya post kat sini. Bukan nak buka keburukan sendiri. At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan. Ramai kat luar sana couple dan buat macam macam yang tak elok. Saya takot nak post kat awak. Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni.


Awak... ingat tau. SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY AND INFINITY. Saya akan tetap tunggu awak jemput saya sebagai yang halal untuk awak nanti 



copy from duniadeeba.blogspot.com

No comments: