To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Monday, May 30, 2011

dulu & sekarang

Dulu & sekarang
Ini pasal fifi natasya ok ! tade kena mengena dgn yg laen yea.. 


Dulu mase kecik-kecik
Kalau sya majuk..                
Mama & abah mesti pujuk...
Sekarang dah besar..
Kalau majuk ..
Mama & abah tengok jeling-jeling je..
Haha..mesti parents ckp
“perangai tak ubah-ubah lagi eh”...
Rindu nak jadi mcm budak kecik !!! 


Dulu mase merajuk dgn abang & adik-adik..
Sya mesti lari masok bilik
Nanges puas-puas..
Tapi sekarang..
Sya da besar ..dah pandai guna ayat nak tunjuk merajuk sya tuh...
Hehe...smpaikan before sya lari masok bilik
Adik mesti ckp ...
“OK ! FINE !!!”
Pandai kan adik sya ( sengal je puji dia :p )

Dulu mase kapel dgn ex yg laen ..
Kalau sya merajuk , terasa hati ,marah
Mesti dorang ckp
“dah-dah la tu..mcm budak-budak je perangai”
Eiyerkkk ! ta romantic lgsg ...
Haha..skrg dgn tsf
Kalau sya merajuk
Mesti dia cakap
“nak wat pangai comel tu ke ?”
Eiii ~ lagi la btambah geram + nak majuk kaw-kaw
Syg tengku shaiful fazuan !!! 

Dulu time sekolah menengah
Kalau sya merajuk ,terase hati yg amat sgt ..
Mesti sya dok senyap-senyap..
Ta bcakap sepatah ape pon..
Sampai la dorang pujuk sya
Hahaha ~ gila kejam oh dulu !! 
Tapi skrg kalau merajuk pon..
Sya pujuk sendiri hati sya nieh..
Kadang-kadang trasa hati gak..
Tapi sya buat tatawu je..
Sya tawu dorang takan pujuk sya cmne kwn-kwn sya yg laen pujuk sya...
Kdg-kdg tu rase tade mood nak majuk..
rase rugi sgt-sgt majuk kalau tade org yg pujuk...
rindu mlfc & sume kekawan !!

pape pon , yg dah blalu tu kite kena biarkan dan terus menjadi kenangan terindah sepanjang perjalanan hidup kita kan .. kenangan itu yg mencorak kan kehidupan kita nieh..anyway, sya happy dengan sume nieh ..ta kire indah ,manis ,pahit & sedih ..tu semua pengalaman yg kita dapat sepanjang kita hidup di muka bumi nieh kan..enjoy your life ok !! 


sincerely from my heart   ,
fifi natasya mohd nazlan     






Sunday, May 29, 2011

n i n e t e e n !

Assalamualaikum & hai guys..



tade pape yg menarik just nak share something yg sya rase sgt-sgt bmakna ;



thanx pade sume yg wish bufday

 

fifi natasya !!!!  heart you'll ok !! <3




thanx mama & abah !! i heart both of 

you ~



tengku shaiful fazuan !!! i love you ~


thanx sbb syg & cinta sya ...




thanx pade sume kekawan juge !! 

..rindu gilerr..



i love when someone i love,give his soul & heart for me,only for me...
tsf,thanx for everything .. ;)

sincerely from my heart,
fifi natasya

Saturday, May 14, 2011

K to the A to the W to the A to the N

Assalamualaikum & hai guys..






entry kali nieh nak cite pasai K.A.W.A.N ..kawan tu same dgn sahabat..sahabat tu same dgn member..hehe..tamaw mengarut lebih-lebih ari nieh..act,dekat hati sya ari nieh rase rindu sangat kat kekawan sya ..siyes ! rindu kot ..haha..ckang , kai , nazril , ayob , kecik &&& yg laen juge RINDU aihh...bile maw jumpe pon tataw .. sya engat lagi time group kte bsame..cett ! ayat ta boleh malam mlm nieh..haha..MLFC rite ? ..hey ladies ,mane itu semua MLFC pergi ha ? ..:(


Dear MLFC ,

sya engat lagi mase yg kite lalui ... ( act ,maseh lupe ape yg kite penah lalui ..hehe )...time tuh,kite baru abes pmr kan ? ..kan3..kite bkumpul dekat dewan kan ..pastu kite duduk sembang -sembang ..errmm..rse mcm nak bocor kan rhsie kaisyah ...hehe..pidoih , nazril, fifi , kaisyah , ckang ,ayob ,atiqah & amira ..ampa engat ag x semua nieh ? ..:) siyes ..sya rindu semua nieh ..rindu nak jmpe sume kekawan...rindu nak bgosip bsame ,rindu nak merepek melalut yg bukan -bukan ..rindu nak tgk wayang same -same ,rindu nak makan sekali ..tak lupe jge geng ape tah ...( lupe sudah ...) ade aishah ,hanisah , kecik , shing yee ,pah ...pastu ramai laarh... geng lelaki yg rawk habes ..arwah nizam ( al fatihah ...) ,jazmi ,azhim ,syed ..syahril ,shameer ,fikri ..haaaa ...ramai laa weh ..:) 

tu baru cite pasai kawan kat SMK Bukit Jambul yg tcinta ..blom lagi cite pasai geng MRSM Balik Pulau ...Ade ag yg still dok cntact ,even sya ta lme bkawan dgn korang ..sayang korang la weh ..haa! paling penting geng di Japan Malaysia Tech Inst..(JMTi)..sayang ampa la weh ..syahirah,pinat,ima,aqidah ,atikah &&& dak kelas ..& geng senior mekatronik :)


korang pikir sya da merepek eh ?..haha..sya nak tulis sume nye ..tapi tangan nieh haa..lambat sgt taip..haha..otak je laju create idea ..tangan dok tkedek-kedek ag nieh ..banyak laa act ,yg boleh di cite kan pasai kawan ...yg paling penting " sayangi sahabat anda " ...



~ kenangan terindah ~

fifi & kecik

mase form 5
otai smk bukit jambul rase nye 

mase prom night dekat hard rock penang
( me yg pakai bju bunga-bunga tu ):)

again at hard rock penang 

dekat queensbay
bersama ladies yg cun ohh ~ :)



kami K.A.W.A.N  

kat rumah tok arwah nizam dekat changlon
rindu yaw..
al fatihah

jmti ok
:)
L.O.V .E

Black & white
:)




teknologi kejuruteraan mekatronik 2B 

~ Ade tips untuk memilih sahabat ~

  • pilihlah sahabat yg suka mlindungi sahabatnya,dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kkurangan nafkah ,dia suka mencukupi keperluannya.
  • pilihlah seorang sahabat yg apabila engaku mghulurkan tangan untuk mberikan jasa baik atau bantuan mu ,dia suka menerima dgn rasa terharu ,jikalau ia melihat kebaikan yg ada padamu ,dia suka myebutnya .
  • pilihlah seorang sahabat yg apabila engaku mghulurkan tangan untuk mberikan jasa baik atau bantuan mu,dia suka menerima dgn rasa terharudan dianggap berguna dan jika ia mgetahui keburukan dirimu ia suka menutupinya.
  • pilihlah sahabat yg apabila engaku meminta sesuatu daripadanya,pasti ia mberi,jikalau engakau berdiam,dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yg mnimpa dirimu ,dia suka membantu dan meringankan mu serta mghiburkan mu.
  • pilihlah sahabat yg jika engkau berkata,ia suka mbenarkan ucapan dan bukan selalu mepercayai nya saja.jikalau engkau mgemuka kan sesuatu persoalan yg berat,dia suka mgusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya,dia suka mengalah untuk kepentinganmu..


        to tsf , i love you :)




ikhlas dari hati,

fifi natasya       

Wednesday, May 11, 2011

kem bomba & jpam yg sangat awesome !

Assalamualaikum


hai guys,lame gile myepi diri dari blogging..fuhh ! ...bz derr..sangat penat + letih ..haa..7 mei 2011 ..sya & kawan-kawan sume g kem..err..kem WAJIB ok ! ..if tak pergi ,automatik bole fail & kena repeat lagi sem depan..huh ! ..tamaw repeatttt ..so, sya dengan suka hati + rela hati + gembira + gedik pon packing la bebarang yg harus di bawa..hmm..agak banyak la bile dicampur ,di darab & dibahagi..berat bahu nk angkat ok ..




hmmm...pepagi buta tu,actually pukul 6.40 rase nya sya bangun ..mandi pastu semayang pastu check barang ..takut gak if ade yg ttingai..maklum la,da lame ta g kem kan..kui 7 lbih cmtu ,sya turu dgn kekawan sume..warghh ! ramai nya dah bkumpul ..gila excited ah dorang !! :) 




tunggu pnye tunggu ,bas pon sampai..berangkat la sya & kekawan sume..ops !..lupa nak gtaw..ktorang g kem kat bendaman resort,sik,kedah..mase odw tu ,sya tidow..haha..gila best ah tidow..smpai je kat sane ...terus raseeee ..waaaaa !!! ..best nye sungai..nak mandiiiii..:)
haha..da mcm ta penah mandi lagak nye weh ..serius best..




lepas tu,ktorang bahagi group..yawww...dapat satu group dgn org yg sya ta kenai laa der..mule tu rase cm " hmmm...mcm ta best je ..." ..lepas je kenai..haa ! amek kaw ..gamat kot group ktorang..mcm-mcm xtvt ktorg wat mase kem tu..kawad dah memang pasti ..redah hutan ..malam tanpa cahaya..rendam dalam sungai pukui 12 pagi ..kena wat xtvt myelamat dalam sungai..pastu kena denda..errhhh..macam -macam laaa..penat gila..ha..crossing river ..pastu ape tah..bnyk la..
:)  yg sure nye ,kem nieh memang best ! ..trademark ktorang pon still ade dlm ingatan kekawan yg g kem tu.." bertukar ! ...laut merah..laut merah (tangan ala-ala shin chan sket ) "




nak cite pon bnyk..malas dah nak taip..nak wat keje plak..ta sempat nak gedik -gedik dpn kamera la..nanti,sya upload gmbr ok..haha..papaii...:)