To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Monday, June 27, 2011

24 hours

  errrrrr .... nak cerita ke tanak eh .. ehh ..cerita laa .. ehh .. malu .. errr .. segan laa .. grrr ~ tu laa sya .. banyak benda nak cerita .. rase mcm nak nak summary je .. oke .. sya cerita slowslow .. fine ..






cerita pertama


 start dari 23 jun 2011 , ape pon sya ta buat .. sumpah bosan bile cuti ta wat pape .. actually , cuti sya 3 minggu .. tapi seminggu tu dah burn sbb sya amek bahagian dlm sukan .. dh rase urat urat naek sengal .. lame kot ta maen netball betoibetoi .. trainning pon besa besa je .. bagus laa  juge .. semangat team tu perlu .. dan player netball JMTi dah buktikan semangat untuk bermain perlu tinggi .. congrate untuk team JMTi .. anda semua hebat di mata sya .." majulah sukan untuk negara " 




cerita kedua


i'm doing the same thing oke .. buka tv tekan 611 , layan karton .. petang buka lappy maen game angry bird .. bukak lagu kuatkuat .. hahaha ..biar laa .. bukan ade sapesape pon .. layan lagu percaya padaku .. sumpah best .. layan lagu cinta muka buku .. OMg !! .. sweet sgtsgt .. tsf , remember our love story oke ..


"   Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu "

fine .. i got it .. feel bored right  ? .. me too ..


cerita ketiga 


semalam my bestfrienddddd  asyiqin a.k.a ayob datang rumah .. borakborak .. sembang ceritacerita .. best sangatsangat .. i miss that thing .. huhh .. i miss all jambulian laa .. nanti kite jumpe yea kekawan .. memang best kan bila kite jumpe kawan yang boleh paham kita , paham apa yang kita nak .. sya sayang sume kawan sya.. kawan yang ade pelbagai jenis .. tapi bile sya dgn dorang , dorang adalah sahabat , bukan nya kawan .. dorang sahabat ..sahabat yang ade mase senang , susah , sedih , gembira .. sahabat yang susah nak cari ganti .. even kita sume dah jauh ( rase nye pidoih paling jauh ) .. dah jarang contact kan .. even on9 tapi ta tegur .. ( touching der ) hehe .. sya sayangkan korangkorang sume .. still ade ke MLFC tu ? .. hahahaha .. i miss u'll laa .. sya suke cakap pasai kawan ... next entry nak cakap pasai kawan laa eh ..


cerita ke empat


hari ini dan esok akan tetap berlalu .. same mcm semalam kan .. and i will do the same thing again .. hehehehe .. makan tidow bangun solat tengok tv mae game layan lagu mcg & call ... ohh ...lupe nak cakap ..semalam sya ade pikir something .. :) sya nak belajar buat cupcakes yang comei plus cute tu .. tunggu mase yang sesuai je & lepas tu boleh la hangitkan dapur mama tu ..




cerita kelima & last story 


name pon wat summary kan , sya wat summary bi-bm .. see .. adil right ? ..( maafmaaf..perosak bahasa laa ) ... errmm .. boleh kan nak shout something kat sini .. :)  .. tsf , sya tawu nanti tsf bace kan entry nieh .. thanx syg .. sanggup susahsusah sbb nak happy kan sya .. thanx a lot .. ingat pomis tsf kan ? .. cantiknya si comot pliss ... ;)


i love you sayang ! 


oh .. dont forget .. layan lagu cinta muka buku oke ! cintamukabuku by najwa latif


drop your comment & love to be my follower too .. tq ! :)



Saturday, June 25, 2011

ada apa dengan cuti ini ?

Assalamualaikum ...





hye guys .. skrg sya tengah cuti sem , cuti pon ta bape nak lame , dua minggu je .. ( errr.. best kan yg mne cuti lame-lame tu) .. fine , even cuti kejap sya bsyukur jge la ... hmm .. rase kejap je mase berlalu ..tuptuptup da nak masuk sem 3 .. great ! ta lame lagi la nak ngadap sume - sume nieh .. hehehe.. anyways , happy holiday oke untuk geng JMTi .. jgn lupe dftr nanti 8hb .. :) 


haaa .. berbalik pade niat hati sya .. actually , sya nak kongsi dgn korang ape yg sya rase nak buat spnjg cuti sem nieh .. oke .. cuti yang SGT lame .. 












1) nak makan smpai kenyang 


         
  
          


2) NAK TIDUR SEPUAS PUAS NYE


3) nak ganti pose ,almaklum la pose da nak dekat




4) nak beli novel yg bestbest 








ade mcm mcm lagi , tggu next post yea .. 






bye !! 

Friday, June 24, 2011

maaf andai ade trase

maaf andai terase ..


entry hari ini just nak luahkan pendapat sya ...
hari nih sya tengok ramai sangat kan yang suke b'photoshoot..banyak gambar yang cantik ditayangkan dekat facebook , tagged , myspace bagai tuh ... err .. yang b'photoshoot tu of course la wanita lebih lagi sama umor dengan sya..err ..sebaya la senang kan ... maaf andai terase .. gambar yang di ambil memang sangat cantik ..pose sana ..pose sini ..baring sini .. duduk camtu ..segak sesangat  ..tapi perasan tak kebanyakkan " model " sume nye bselendang ... oke .. selendang yang tutup di kepala tu .. tapi perasan x kenapa selendang yang dililit bagai tu cantik ? ..sbb pakaian yang dipakai " model " laa ..errmm .. kepala ditutup cantik sangat ... tapi kenapa sebahagian tubuh diketat kan lagi ..abes nampak segala bagai .. maaf sya pon bselendang jge .. bila dilihat kembali baju yang sya pakai tidak mengikut susuk tubuh ... maaf andai terasa .. "model" yang sya cakap bukan sape-sape ..tapi kekawan juge .. manis comel ade je pujian untuk mereka ..ikhlas dari hati sya .. tapi korang pon tawu kan .. manusia punya hati perasaan kan .. maaf andai terasa ..sya ta mention name sape-sape di sini ...sya tawu ..bila kita tegur seseorang tu , orang tu akan kata dekat kita balik .. so , same-same la kita renungkan yea ..
same -same la kita pikir eh .. maaf andai terasa ...


ikhlas dari hati   ,
fifi natasya           

Thursday, June 16, 2011

Saturday, June 11, 2011

title tak penting kan , yang penting hati ;)

salam & hai guys..entry nieh luahan hati saya.."penting kan hati seseorang tu"




i'm not a perfect person too ! :( huh ! ..saya pon perlukan someone yg boleh paham saya...bukan asyik saya je yg kena paham orang-di-luar-sana-tu..kenapa ? saya pon punya hati-perasaan juge..bukan awak-awak je yang ade hati-perasaan..saya pon manusia biase..tolong la kekadang tu buat-buat-paham-dan-layan-perangai yang tah pape tu..anyway ,trimas sbb bertahan dengan saya..
;)


lame lagi perjalanan hidup kita kan awak..so,saya tanak la bcakap lebih-kurang dengan awak..errr..awak paham x nape ? ..saya tanak tambah dosa ..mane nak tawu kot-kot la esok-lusa ajal da sampai,ta sempat nak minx maaf if saya ade mnokok-nambah-segala-bagai-yang-berkait dengan awak..awak,kekadang orang laen rase best bile ade dengan awak..kekadang orang laen rase menyampah dengan awak..kenapa ye awak ? ..saya pon rase mcm tu..kekadang saya awak la paling bagus..tapi banyak nye saya rase awak terlalu kurang..jahat kan saya ? sesuke-kaki-hati-tangan je cakap mcm tu dekat awak..maaf awak..itu fakta+realiti hidup..kita punya mata untuk melihat,mulut untuk berkata,telinga untuk mendengar,otak untuk berfikir..pandai-pandai la awak pikir ye..sape la saya dalam hidup awak ,nak mengarah itu-ini kan ?;) tape awak..saya paham..hanya awak yang bijak+pandai dalam soal nieh kan ?..


pernah ke saya mngadu-domba dekat sape-sape awak ? ..pernah ke awak tengok saya nanges+meraung+teriak bagai nak rak ? ..tak pernah kan ?..


awak, air mata saya dah banyak sangat-sangat saya titis kan..dulu,saya tak pernah nak hargai air mata saya..saya kerap sangat biar ia mengalir..saya lemah+tak kuat dulu..sbb ramai sangat manje kan saya , hargai saya bila saya ade di sisi dorang..nape awak x ? ..awak tetap sama dengan yang lain..tapi nape awak selalu wat saya nieh tade makna bila saya ade di sisi awak ? ..awak , sekarang dah lain,saya dah tak macam dulu taw..:) saya dah jadi supergirl..hehe..saya tamaw nanges sbb hal yang saya rase annoying je..buang mase + buang tenaga + bazir air mata yang mahal nieh..thanx pade pengalaman yang lepas-lepas..trimas pade kenangan yang pernah tercipta untuk mjadi memori & pelajaran dalam hidup saya ..


sekarang saya buka chapter baru dalam diari kehidupan saya nieh..sekarang dah masok chapter 19 ..:) ..saya ade hidup saya , awak ada hidup awak..kita tak kan saling ganggu-mganggu dah kan ?
ehh ! saya penah ganggu hidup awak ke ? ..maaf kalau ade.. ;) 




awak-awak,sekarang saya happy..saya happy dengan life saya..saya happy sangat-sangat..awak tawu colour pelangi ? ..macam tu la colour khidupan saya skrg nieh ..saya ade semua nya ..saya suka gembira , & saya benci sedih ! ..maaf sedih saya terpaksa benci awak..saya tanak hati saya lembut mcm dulu lagi ..saya nak jadi kuat ! macam iklan biskut tu " sekuat tiger " ..saya ade semua yang saya nak ..start dari 2010,awak tak pernah dalam ingatan saya..saya takot kalau awak muncul & rampas kgembiraan saya..saya tanak ..saya tanak awak ade lgsg di sisi saya..boleh tak awak tolong pergi jauh-jauh ? ..tinggai kan saya sendiri..saya tahu diri saya..awak tak perlu untuk jadi sebahagian dari hidup saya ..thanx untuk dengar+baca+paham isi hati saya..saya tak sempurna mcm yang lain..


hidup saya untuk orang yang ade di sisi saya..bukan untuk orang yang tak pernah sedar kwujudan saya ...




pssstt ~ The greatest healing therapy is friendship and love " 


nota perasaan buat semua orang : kekadang kita perlu menjaga hati orang lain
                                                 juge kan..;)       


nota untuk kekawan : rindu korang & good luck untuk kawan di JMTi ;)


nota cinta buat TSFBeing deeply loved by someone gives you strength, 
                              While loving someone deeply gives you courage...

                              <3

Wednesday, June 8, 2011

masa yg di tunggu !! =) chill ah sis

Assalamualaikum & hi guys ..


8 jun 2011 11.03 am

sya baru je abes wat test practise on mechatronic engineering..heee~ tatawu la cmne..tadi tak leyh jwb soklan cik .. =( sengal nye ..huhu..litar sume da ok , pastu cik tnye cmne sensor bfungsi terus nervous++ & amek kaw ...tatawu jwpan yg kasik tu btoi ke x..hopefully , tade yg repeat subject nieh..amin~ ..


malam nanti ade final b.i ..bebudak tkm & tkk..all the best ok ..untuk tsf , do your best & good luck .. =) ...

lupe nak gtaw , skrg time untuk student kat JMTi exam ..sume sya tgk tgh study..=) ..waaa~ rajen kan...haha..sya je slumber ag dok maen game ..err..angry bird (senior yg kasik),pastu boleh plak dok tgk movie ( cartoon nieh amek dari aqidah ) hehe..tgk !! aihhh yoo ~ fifi natasya ..pliss wake up ..skrg mase nye untuk study !! exam bnyk yg tunggu..minggu nieh sje ade 3 final..satg malam ade final b.i besok nye ade final science engineering , lusa ade final analog & digital ..errr~ ..korang rase ta serabut ag eh ? ..fine ~ sya da rase serabut+++ ..tapi still mcm nieh..hehe..ok guys..jgn tiru mcm sya..last minute kan ? ..memg best !! ;S


haa..memandangkan exam pon da ade..so,tak lme lagi da nak cuti la..:) cuti yg di tunggu oleh sume org dkt JMTi nieh..kan3..hehe..lepas je final ari kames abes..sya terus balik rumah ..pastu jumaat t dtg balik..ari sabtu t da nak btolak g pedas,negeri sembilan..maybe smggu kat sana..ade match netball kat sana..mnakotkan je ~~ ..harap2 JMTi boleh menang ..amin~ ..kire nye sya cuti 2 minggu je..ehh.tape..ta kesah..haha..mcm2 bnde nanti nak buat..waaa~ best nye cuti ...cepat la cuti..hehe..


ok lah..t sya post ag yea..da nak g study ..bubye..thanx pade sape yg bce nieh..

p/s : tsf ..good luck ok ! mmuahx ..i <3 you ...