To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Friday, December 23, 2011

semalam punya cerita

selamat malam
pagi tadi , aku baru sampai penang .
lebih tepat aku balik kampung sbb ada urgent call
yes , my grandma ( belah abah aku ) sakit . sekarang still ada di hospital .
semalam , kami satu family balik & sampai kat hospital around 1pm .tersangat rushing oke . abang aku drive
memang LAJU oke , mnakutkan . mase sampai kat hospital tu , ramai juga la ada . i mean adik-adik abah aku . abah aku anak sulung . mase aku & family masuk , aku tengok tok aku ( nenek ) tengah tidur .badan dia kurus sangat --' siyes , lain sangat rupa tok aku .

5 minit mcm tu , dia tjaga , maybe tsedar mase abah aku cakap kot . :)
then , cakap-cakap pastu cousin aku cakap , adik abah aku yg dok kat KL tu balik .
:) semua senyum-senyum
rase nya tok aku rindu anak-anak dia
tengok , sekarang tok aku nampak happy .
sepatutnya , doktor nak tebuk dada tok aku . err , sbb udara ape tah . aku ta berapa nak dengar time explain tu . pagi tadi dapat taw , tapayah
alhamdullilah kan , :)

oh , lupa nak share , semalam 1st time aku tidow dalam kereta , saket badan aku ni ha .
& i miss my mok2 too .just imagine , abg aku park kereta btoi2 depan bilik ***** . ngeri bile dengar , tapi sebabkan ngatok mguasai diri , aku tidur juga . dh la dgn ta sihat smalam , gagah juga tidur lena .

# harap tok cepat sembuh , balik rumah & rest

Wednesday, December 21, 2011

aku taip apa aku suka

aku taip apa aku suka
sekarang aku tengah rajin nak menaip # bukan rajin , tapi sebab ada internet la aku boleh on9 . TERIMA KASIH TM  #

cupp cupp , aku rajin juga ye . sekarang tengah dalam proses menaip juga . nak buat NOSS . OH !
sila jangan buat muka tkejut kalau anda tatawu apa itu NOSS , sbb aku pon tatawu nk explain . aku bukan GOOGLE ye , so sila search :)  tadi dok mengadap fail noss aku . emmm . dengan erti kata lain TERsangat buruk , huduh . ya , sebab masih kosong tanpa penyeri dia . sekarang mood aku colourful
# tak percaya ? tengok gambar ni cepat



#yang ni la aku dok buat tadi


#nampak x ? , saja aku buat siap2 . senang skit nanti . ta kalut bagi cantik  dah nanti


#tadaaaa ! nie la , warna warni kan ? hehe . act , ta siap ag . 


cuti nie , aku gedik-gedik buat NOSS . tmasuk la NOSS sayang aku tu . gedik kan ? suka buli aku . dia dok gelak ah tu , untung-untung fail NOSS dia da cantik nanti . tak kira , aku nak buli juga . siap sedia la anda bila new year ni . HAHAHAAHA ~

# aku da ngantok . nanti sambung lagi . OKE , PAPAI .
nak pelok mok2 :)

# thanx pada orang-orang yg sudi baca apa aku tulis , sometimes benda yang aku tulis (NONSENSE) .haha

# thanx pada Tengku shaiful fazuan , yang suka membuli saya




#Thanx sayang , untuk mok2 , novel cantiknya si comot ( kau perli aku kan ) GRRR!
& KFC yg selalu kau belanja :) tetap ta gemok juga la . kasi makanan lain plak ye  

# aku pon da guna timeline , rasa mcm facebook da jadi KOSMO !
Rajin-rajin add la aku
fifi natasya

Tuesday, December 20, 2011

apa perlu aku tulis

arghh ! aku penat ! penat sangat- sangat
ape ke susah sgt nak paham ni
sekarang la time aku free ,
nanti bila da start sem , tak sempat aku nak edit semua ni
haihh ! tak paham aku , baru nak bagi rajin , terus give up

" ni la ayat yg selalu diguna pakai oleh semua orang " tak gitu kekawan ?
kuikuikui
actually , hari ni aku baru je kemas-update-edit blog nie
cehh ! tak cun ? suka hati la ye .. huhu .. aku suka mcm ni , simple as simple plan , beautiful mcm akon , crazy mcm britney spears .
okey , tahap aku melalut sudah sampai ke kemuncak . korang tanya kenapa ? ask my friend la ohoii ~
aku dah lama sangat tak bcakap bnyk dgn kawan-kawan aku
rindu --'

bila boleh jumpa ? masing-masing bz kan ..
kalau on9 facebook , musti aku chat dgn depa
nak mcg mahai . hehe .. yola .. aku dah tukar no , dari maxis ke celcom
hampehhh ! ingat murah , lagi mahal ade la . pfhhh ~
tsf syg , cepat fikir , cmne nak jimat kan duet
*senang-senang pakai tepon rumah , dah lama ta bgayut guna tepon rumah .. wuhhuuu ~ *
cakap pasai tepon nie , mula la aku nak feel
*sedih*
henfon da ta mcm henfon , still ada rupa , tapi asyik dok hang ja .. rasa mcm dia soh cari pgganti , tapi
...... sayanggggg , dia sgguh bmakna bagi aku
henfon , plis jgn mrosak kan diri anda . saya sayang henfon saya !

ehem ehemm , sampai sini saja aku boleh melalut , aku buat entry ni pon , sbb ada orang nak baca
haha ! aku taw la aku ta reti nk bbhasa puisi , so tlg jgn kutuk belakang - belakang !

#korang amek masa yang lama untuk mengingati kebaikkan orang lain  


sekian untuk petang ni
harap maklum , pggunaan kata ganti diri telah dialih dari sopan ke ganas
sorry !
salam n have a nice day

Monday, December 5, 2011

ini kisah aku

hai guys
  hari ini baru aku rase mood nak berblogging ade .. kenapa ?
sebab aku tatawu kat mana tempat aku aku mengadu
bila aku bhadapan dengan blog nie
aku rase aman sgt-sgt ..
sigh~ sumpah , aku jemu macam nie
bila entah , keadaan akan jadi okey .

harap sangat , esok ada jawapan nya .
puas aku pikir , tanya n assume
see , sampai sekarang belom ada jawapan dia
tape la , maybe sekarang aku di uji
aku bsyukur sgt-sgt
sekurang-kurangnya aku taw sapa yang jadi gunting dalam lipatan
dan kenapa perlu buat onar sampai jadi mcm nie

thanx for everything , you all always in my mind --'