To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Monday, December 31, 2012

shinning THERE's :*







" Though the breezes through the trees 
Move so pretty, you're all I see 
As the world keeps spinning round 
You hold me right here right now . "






__________________________________________________________

HAPPY NEW YEAR AND WELCOME 2013 
Wishing you a new year filled with happiness and love ,
may all your wishes comes true ! 






Sunday, December 30, 2012

:* silent , PLEASE




When we first met , i honestly had no idea 
that you would be 
so important to me
and the more people i meet 
the more i realize 
its only you 
i want to be with . 
and you are the best part of my day  :*

-fifi natasya mohd nazlan-


mungkin bukan aku


















mungkin aku bukan yang pertama
mungkin aku belum jadi yang terbaik
mungkin aku belum menjadi penceria hidup
mungkin aku bukan pelindung
mungkin aku bukan tempat mengadu
mungkin aku bukan yang teristimewa

dan mungkin memang bukan aku untuk kau .





bahagia dicari .




"tak semua yang kita hajati , kita akan dapat dengan kadar segera . "

macam tu juga dengan kebahagian .
tak semestinya bahagia tu akan ada sepanjang masa dengan kita .
dan tak semestinya bila kita bahagia , kita tak boleh hidup .

assalamualaikum .

Sunday, December 23, 2012

diam bukan beerti menyerah kalah



assalamualaikum .

sekian lama , aku sepi kan diri dari blogging , akhirnya hari ni pada bulan DISEMBER . muncul entry pertama . woot woot . sila bertepuk tampar di muka sendiri . hari ini , godek godek blogger lain punya blog and jumpa satu blog yang sangat menyentap hati . wuarghh macam nak nangis golek golek weh * sigh *

rupanya masih ada lagi orang err manusia spesis hati yang tampak kebal luaran , walhal sensitif yang amat sangat dengan dunia persahabatan . * give me 5 , sambil nyanyi " KITA SERUPA " *

Alhamdullilah , lega sangat sangat . maybe sesetengah orang akan kata kita kejam bila buat ayat macam di atas ni . tapi tolong lah faham situasinya . mungkin orang diluar sana boleh bagi pendapat yang berbeza tentang sahabat , kawan . tapi bagi aku , cukuplah sekadar tahu nama , kenal rupa . yang lain , sila tolak jauh jauh . bukan kata menyesal , merungut  tapi sedih . sedih dengan sikap yang tiada kerjasama . sedih dengan tingkah laku . kita patutnya boleh tegur kalau ada salah , silap , ketidakpuas hati tetapi kenapa perlu senyap ?

ahh , satu lagi rungutan keluar dari blog aku . maaf juga kalau sidia itu terbaca . aku sudah terang terangan minta maaf , cuba tanya apa salah . tapi jawapan yang dia bagi . %^&* . maaf , agak sakit hati bila terkenang . tapi alhamdullilah, tidak perlu lagi bmasam muka lepas ni . semua nya dah jauh jauh .


untuk peringatan diri sendiri , buat baik berpada - pada .
^^

Saturday, November 10, 2012

problem anyway T.T

berserah . itu jalan terakhir apabila kita dah berusaha .
insyaallah , hanya allah swt yang mampu menolong kita .
once kita dah berusaha bersungguh-sungguh tawakal saja jalan terakhirnya .

macam cerita aku .
hidup aku umpama roda yang berputar .
sekejap aku dibawah , sekejap aku diatas .
bila aku diatas , aku mengecap kebahagian yang tidak terhingga .
dan bila aku berada dibawah , kesedihan yang menyelubungi hidup aku .
bukan aku merungut dengan jalan cerita hidup aku .
tapi aku sekarang tengah kuat untuk memandang kehadapan , melupakan apa itu kesedihan .

dan aku bukan jua manusia yang kebal bak besi , kuat seperti badang umpama tiada perasaan .
bohong juga aku kata aku tidak sedih dengan perjalanan hidup aku .
setiap titis air mata aku penuh dengan cerita sedih .
sekiranya aku mempunyai akal untuk mencipta suara untuk airmata aku ,
yakin lah 1001 cerita bakal keluar .

maaf . aku masih kuat untuk menceritakan kesedihan aku .
aku lupa siapa kawan sedih aku . yang ada hanya kawan gembira aku .
perlu kah aku mencari siapa aku perlu cerita ?
tidak bukan .
fifi natasya masih seorang gadis yang kuat , tabah .
insyaallah , ketabahan nya masih ada dalam diri .
maaf andai aku merosakkan hati aku dengan pendam segalanya .
sakit bukan ?

aku pon manusia biasa , kadang -kadang aku fikir
ada tidak orang yang hadapi masalah macam aku ?
hmm . life must go on .


Friday, October 19, 2012

two months ago , friends .

 assalamualaikum . 


selamat pagi , dan selamat membaca . hari ni tiba - tiba terdetik untuk taip entry . selalu nya post gambar je kan . motif gambar tu * sweet like cotton candy * weheehehe . berbalik pada niat , entry malam ni khas untuk menyedapkan badan dan otak dari keserabutan . apa hal aku cakap pasai serabut ? 

sekarang aku sem 5 , pelajar diploma teknologi kejuruteraan mekatronik . sem ni juga , aku dan kawan - kawan yang lain perlu siapkan FYP . kiranya final year projek kitorang lerrr --' . one more thing , bukan pasai FYP je yang ada , tambah plak dengan projek subjek p/o computer control i dan ii . HAMEK KAU . bertimbun keja yang ada . tak lupa juga , NOSS dan NCS . apa tu ? >< malas nak explain dah . buat benda alah ni pon da amek masa . PONAT wehh . ;'(

itu baru penat , belom lagi serabut , risau . dengan segala test yang bakal datang . aicehhh . >< baru buat berapa test je , tu pon sengal wehhh . ><  time ni la nak study , time ni la nak test segala , time ni la kalaut dengan FYP , dan time ni la nak gedik - gedik berjimba . --' lasty , aku blur . esok ada FYP , dan aku masih berjaga mengadap lappy sambil layan movie korea . bye , oyasuminasai . 


p/s: lets fight for our future friends ! 







Sunday, October 14, 2012

#untittled


**************************

aku punya hati 
yang sering disakiti 
aku punya perasaan 
yang sering disalah erti
aku punya cinta
yang sering dikhianati 

p/s : cinta itu buta kan ? --' 

**************************

did you know why I HEART You ?
because 



did you know why I MISS You ?
because 



did you know why I LOVE You ?
because


                                                  the best proof of love is TRUST   


Thursday, October 11, 2012

Wednesday, October 10, 2012

#GREATtimewithaloitofassignment

otak aku berpinar - pinar .
ini penangan kerja yang tertangguh .
amik kau fifi natasya
semalam mbuta lama sangat .
alasan letihhh .
ahh , sengaja nak lengahkan masa .

oh , aku lapar jugak .
sebab tu otak aku jammed .
err , BOLEH MACAM TU ?
i need nasi .
orang malaysia suka makan nasi .
saya sayang malaysia .
apa motif ?
Saya lapar ,saya perlukan nasi .

lupa , kelas aku start pagi .
tepat pukul 8.30 rasanya .
dan sekarang , aku tak tidow .
tau betapa mengantuk nya aku ?
damnnn .
better sleep , or u will look like a vampire .
uhmm ? tapi vampire comel kan ?

dan sekarang , ayuh .
solat subuh ;D
Wwaaa , hahahaha .
awai kan fifi natasya bangun errrr .
hari ini .

okey bye .
selamat pagi wahai si cantik jelita dan si kacak !
senyum la , tambah comel nanti . :)


Monday, October 8, 2012

#HEAVENweh :0






hai hai , nyanyi skit .
dum dum dam dam
air pasang pagi surut pukui 5 ,
fifi bangun pagi , tengok tade kelas .
HOYEAHHH !

bukan senang hari isnin macam hari ni boleh cancel kelas . thanks ye ENCIK2 :)
dapat rest + tidow puas-puas . teheee , normal kan perkara tu ?
tambah - tambah time tade kelas macam ni . perkara wajib ialah TIDOW . wuhuuu .
okey disebabkan aku dah rest kan diri selama emm 3,4,5 ..... jam . so malam ni kena la buat assigment yang kalau kira + tengok + tatap .. errr , BANYAK ka weh ?

okey byeee , nak buat assignment .
before tu , ini qoute love hari ni .









Sunday, October 7, 2012

#meMEMORY






hai hai . selamat hari ahad yang indah yang lagi bertemankan cuaca yang sedikit mendung . full stop . annoying intro from me . hari ini hari ahad , actually kalau budak uni lain , konfem - konfem sekarang ni ada dekat luar , berseronok kan ? ktorang kat sini , kebosanan laa . see , aku mention lagi HARI AHAD . wuarghhhh ! melalut weh .

****************************

okey okey . berbalik pada topik asal . MEMORY . actually , banyak benda yang boleh dijadikan memori . aku buat entry ni pon pasai baca blog orang , and then tup tupp . tetiba ja flash memory muncul . fuhhh ! kalau boleh buat bunyik , ka chingg ka chingg okeyy . 

sekarang ni aku dah sem 5 , kira dah tahun akhir untuk habiskan zaman diploma aku . bila dikenang kembali . yes ! ada memory yang tak dapat eden lupakan . sighh beb . ada memory yang indah untuk diingati , and ada jugak memory yang kalau boleh campak ke dalam laut bila lalu bridge penang tu . memang tak untuk aku ingat ahhh . 

zaman diploma aku ni ada pasang surut nya lah . kadang - kadang ada masalah dengan kawan , kadang - kadang ada masalah dengan subjek . dan kadang - kadang ada masalah yang sengaja timbul . eh , korang pon macam ni jgk kan ? peace , SILA JUJUR okeyy ? ;')

memang macam ni ke zaman uni ? ke aku je alami . wuarghhhh , best lagi zaman sekolah menengah aku . please please . forget the past . kena lalui jgk en , dah nak habes pon . sekarang pon tengah tunggu untuk lalui zaman OJT . ( praktikal ) ojt ojt ojt . dimanakah tempat yang aku dapat . --'


*******************************


# DEAR AA , meheartYOU ;')







Sunday, September 30, 2012

# past , past and past



PAST is a nice place to visit but                                          
 certainly not a good place to stay .


our past is like a footprint .

it only confirm we were






# melting

 

taecyeon 2pm




hyun bin & ji woon






garyyyy



joo ji joon



chefff !



ja hee








Saturday, September 29, 2012

# KAWAN



fahami dan fikir ye =)




 

a good friend knows all your best stories , 
a best friend has lived them with you . 
which one is you ? 



# 6 Perkara Yang Allah Sembunyikan



disatu sudut kecil . aku bersandar . memikirkan kehidupan aku sebagai manusia .
grrrrr . failed ah weh nak buat ayat yang hebat - hebat . =(
bbalik pada topik asal , tadi aku google google then jumpa artikel ni =) 
jom baca kawan - kawan . 


Setelah Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata: “Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.” Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. “Tidak” Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.
Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. “Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yang bersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.’ Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga.
Maka demi kemuliaann Ku dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.” Kemudian Jibrail as berkata: “Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?” Lalu Allah berfirman yang bermaksud. “Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma’waa sebagai tempat tinggal…
” Kemudian Jibrail as meminta i zin kepada Allah untuk melihat syurga Ma’waa. Setelah Jibrail as mendapat izi n dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud: “Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? ”
Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. “Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yang telah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan…. .

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan. Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :
1. Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
2. Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3. Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4 Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5. Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6. Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat didalam semua hari.
Semoga kita mendapat berkat daripada ilmu ini. Wallahualam.

# fireflies




being sad
with the right person
is better than being happy
with the wrong ones  



# up , up AND UP

   





growing up 

wont bring us down 



# just be yourself


 in this world , 
there is always going to be people who are better than you ,
so stop comparing yourself to others , 
and just try to be the best you can be .

Monday, September 17, 2012

admit it , HEART



Dear you ,
i always miss the moment that we had together , BEFORE 
i always want to talk with you , NOW 
i always love the way you care about me , BEFORE 

p/s : i miss you la weh . kata kawan . cmne nak tegur kalau ko asyik dengan awek ko . grrrr !

go on , LIFE

Tumblr Quotes (10)


aku meneliti 
dan cuba memahami 
kenapa , mengapa ?
apa yang pasti bukan jawapan yang ku temui .

ianya hanya sebuah kekusutan.


Sunday, September 16, 2012

quotes for tonight

Tumblr Quotes (23)


Tumblr Quotes (34)


Tumblr Quotes (35)

Tumblr Quotes (36)

Tumblr Quotes (39)


HEY YOU , I LOVE YOU



"  My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every note o-ohMake me your radioTurn me up when you feel lowThis melody was meant for youSo sing along to my stereo  "

Abaikan budak kecik kat belakang tu , sibuk nak masuk jgk en :) 

Saturday, September 15, 2012

MeLoveYou :')





aku rindu nak dengar kamu gelak bila aku buat manja gedik


aku rindu nak tengok muka kamu yang suka mengajuk bila aku buat comel 

aku rindu nak dengar kamu marah bila aku degil 

aku rindu nak senyum bila dengar kamu kata aku ni budak kecik

aku rindu nak dengar kamu nyanyi bila aku tak boleh tidor . hee , suara ta sedap pon kan 

aku rindu nak tengok muka kamu yang simpan janggut , bila aku kata aku suka lelaki bjanggut 

dan aku rindu segalanya tentang kamu 

♥ I'M YOURS 

cuba untuk cool , tapi .....

kenapa bila malam ja , mood kita akan b'ubah - ubah ya ?
padahal , pagi petang tadi kita boleh ja mlalak tak ingat apa . bila malam ja . mood akan btukar jadi gundah gelana . errr , sorry ye . pnulisan aku agak lemah . anyway , malam ni , tiba-tiba nak tulis pasai orang yang ego . EGO ? paham .. bukan scooter tu ye . tapi sikap / perangai dan sewaktu dengannya . sorry again , kalau penulisan aku mbosankan . aku cuba untuk sampaikan apa yang terbuku di hati . kuikuikui . peace yeah ! .

bbalik kepada topik asal , ada soalan yang akan membuat serangan hendap dekat otak aku . err , tepu dah rasa nya ni . soalan pertama , siapa yang paling ego antara lelaki dan perempuan ni ? mnurut kajian aku , lelaki yang paling ego , tapi bila difikirkan balik , perempuan pon sama - sama ego . iye dak ? TAK PERCAYA ? sila tanya diri sendiri , anda lebih memahami diri anda . kuikuikui

soalan kedua nya , kira mcm virus yang mnular la soalan ego ni . apa yang kita dapat kalau kita EGO ?
adakah kerugian ? ataupun kejayaan yang BESAR ? errr , sila jawab dengan jujur . bagi aku , kalau kita mempunyai sikap yang tinggi , kdg2 ia akan mmakan diri sendiri . betoi and serius .tade la plak , aku tengok kejayaan disebaliknya . err , tambah-tambah bila ada kena mengena dengan perasaan kan .kan ? KAN ? heee :)

soalan seterusnya , adakah ego itu membuatkan diri anda tampak COOL , konon anda la mempuayai hati yang keras ibarat batu . errrr , tak COOL pon beb . nampak menyampah bila anda ego pada situasi yang tade kena mengena untuk mnunjukkan sikap/perangai EGO anda itu .

rasa nya , sampai sini saja penulisan aku .err , dapat A tak ?
hee , oyasuminasai :)