To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Monday, January 23, 2012

التغييرات







التغييرات maksud nya perubahan . kenapa malam ni , aku pilih tajuk perubahan ? . i have my own answer 

Saturday, January 14, 2012

berhenti berharap

aku rasa ni lagu sheila on 7 yang paling menyentuh perasaan . ya .perasaan aku seorang perempuan . seorang perempuan yang hati nya cepat tersentuh . tak percaya ? sila tanya kawan-kawan aku . boleh juga , tanya senior yang suka mgusik aku . kenapa aku mengada sangat ? cuba la tanya hati aku . kenapa cepat sangat tersentuh , kenapa mudah sangat terasa , kenapa sering sangat merajuk . kalau aku boleh , kuat kan hati aku , cekalkan hati aku , cuba buat hati aku kering sekeringnya . INSYAALLAH , maybe dah takde kot , perangai aku yang mudah sangat tersentuh .

errr , korang ingat aku terasa sebab percintaan ke ? sorry , sekarang aku bahagia dengan life aku . bahagia dengan apa yang aku ada . INSYAALLAH , kalau ada jodoh tak kemana . kalau sorang jauh , sorang dekat pon tape . kalau sekarang kita tak bercinta , mungkin nanti , percintaan kita akan lebih bahagia . kenapa ? sebab , perasaan pertama kali tu yang akan buat kita ingat semua nya . mcm sekarang , ape je yang bkait dengan " pertama kali " , mesti perasaan seronok tu ade kan ? . mcm tu juga , orang yg pertama kali bercinta .

boleh kot , stop pasai percintaan ? letih , sedih nak menaip nya . hurmmmm . orang cakap , tak baik mengeluh . tapi kadang-kadang kita perlu juga mengeluh. kenapa ? sebab banyak sangat cube memendam . apa yang kita nak , kadang-kadang tak dapat . kan ? aihhhhh . now , aku yang mengeluh . hope , satu hari nanti  akan tercapai apa yang aku impikan . INSYAALLAH .

aku rasa , mcm dah lari tajukkkkk ni . kan ? aku banyak intro kan ? sorry geng , banyak benda yang aku nk share . smpaikan kt post ni pon aku nak merepek . berhenti berharap . ada apa dengan tajuk lagu ni ?
lirik dia sangat menyentuh perasaan . kalau terdengar , mesti teringat kisah-kisah sedih .

sekarang , aku mula teringat dah . teringat , apa yang aku impikan TAK KESAMPAIAN .
#fullstop . good night

^^ satu hari nanti , kita akan berjaya dan dapatkan apa yang kita impikan . mungkin bukan sekarang . SATU hari nanti . INSYAALAH ^^


1.49 am
ikhlas dari hati ,
fifi natasya

Wednesday, January 11, 2012

i miss you ( ! )





 i miss you . 

i miss you 


i miss you


i miss you 


i miss you 


( fullstop )


Tuesday, January 10, 2012

HTC sensation XE

serius . da jatuh cinta buat kali kedua . arghhh . awat la cantik + menawan sangat .
nanak yang ni , boleh ? .. cantik kan . harga pon oke dgn specs dia . hurmmmm .  



tsf cakap mbazir beli . hurmmm .. nak juga . 


target : nak beli nanti . INSYAALLAH ^^

Monday, January 9, 2012

mood : bila aku taip , mcm dah terluah isi hati aku . blog kwn kedua selepas DIA di atas sana .^^

kalau diberi peluang , aku tanak siapa-siapa pon rosakkan hati aku .
terlalu penat sayangkan orang . dan yang pasti , aku tataw orang tu sayangkan aku atau tak . tataw sama ada dia betoi-betoi sayangkan aku atau tak . tapi tape , skrg kita mula dari bawah . mula dengan perlahan ye . mungkin satu hari nanti , hati kau akan terbuka untuk aku . bukan dia lagi . untuk aku ye . bukan untuk orang lain .
terima kasih , kalau kau betoi -betoi jaga hati aku  . tolong jangan sakitkan hati aku . aku tawu kau rimas dengan aku . kan sayang ? HEHE . sorry .

kalau diberikan peluang , bagi aku je ada dalam hati kau ye sayang .


9 januari 2012
11.55 pm

Sunday, January 8, 2012

only for you

shhhhh ...
^^ 



I LOVE YOU ! 






# tsf , teruskan senyum . HAHA

8 januari 2012

pejam celik pejam celik .
da cukup seminggu kan ? cepat nye mase berlalu . ta sedar kan ..
semua nya makin hampir dengan kita . tak lupa juga dengan umor kita yang semakin hari , semakin meningkat.
# wuarghhh !

hari ni , tade benda yang menarik yang aku nak share . yang aku taw , tadi aku makan . sedap oo #balik jmti nanti , semua makanan biasa-biasa je .lepas tu , aku tengok cerita songlap . aku rasa cerita tu menarik , paling kurang pon 4 bintang . best juga bila faham kisah hidup dalam songlap tu. yang mana ta tengok lagi , boleh la tengok ye . ombak rindu pon da layan , songlap dah , datin ghairah n ra one je ta tengok lagi . best ke eh ?
#tunggu komen korang ni .ohh ta lupa juga , hari ni kelantan lawan dgn negeri sembilan . 2-2 aku sokong . haha . kan senang , tak gi tu cik abe sayanggg .


em ..bila tengok date hari ni , makin cepat la masa aku nak balik JMTi . hurmmm . kan best kalau dipanjangkan lagi cuti semester ni . tapayah rasa terbeban nak balik sana . kenapa aku cakap mcm ni ? biar la , sapa yang tawu je paham apa yang tersirat dalam hati aku ni ..harap-harap semester ni bjalan dengan lancar , tade masalah yang melanda . biar semua nya berakhir dengan kegembiraan . tak la , rasa menyesal nanti . hope , we will enjoy our study for this sem ! :)



# untuk yang sambut bufday bulan januari . HAPPY BIRTHDAY yea !

                                                           

  • my mom - 19hb ni 
  • aqidah -hari ni 

Friday, January 6, 2012

doa pendekat jodoh

hai . selamat pagi semua . pagi ini , aku nak kongsi sesuatu . tadi , aku agak rajin jenguk google . dan search macam-macam . see, aku jumpa doa ni . aku harap aku boleh kongsi dengan semua orang . korang pon boleh la amalkan doa ni . (aku guna pagi oke , sebab jam aku tunjuk am bukan nye pm)


pertama sekali , baca doa al fatiha kemudian baca doa ini : 



"Ya allah , jadikanlah dia (sebut nama orang yang inginkan jodoh) dikasihi pada hati-hati mereka yang berima dan gembirakanlah dia (sebut nama yang inginkan jodoh ) dengan kekayaan sehingga seratus dua puluh kebaikan . Allah adalah sebaik-baik pemelihara dan Dia amat mengasihi daripada segala-galanya"

gantikan sebutan yang bertanda bulat(dia) kepada sebutan pada jodoh korang .

contoh pertama - jika yang berdoa itu perempuan untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA kepada 
HU ( dia lelaki dan sebutkan teruskan nama lelaki yang ingin korang di jodohkan)

comtoh kedua -jika yang berdoa itu lelaki untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA 
( dia perempuan dan sebutkan teruskan nama perempuan yang ingin korang jodohkan)



# sebaik-baiknya dilakukan selepas solat 5 waktu 








Thursday, January 5, 2012

best nya p sekolah

tahun baru , azam baru , blog baru , barang-barang baru .. suma nya baru . agak-agak nak kena hempuk , cube la minx awek/pakwe baru . hee ~ nie entry kedua untuk hari ini . kenapa aku terlebih rajin menaip hari ni? of coz sebab nak bterima kasih dekat aqidah nuwairah .terima kasih la ye , share ilmu dengan aku . ahhaha . aku rasa macam skema terok ja . perasan tak bahasa aku guna kadang-kadang macam ada bahasa baku . lepas tu , macam dah takda shortform yang bajet macam comel ?..

padahal tak comel pon , geli + tbelit lidah nak sebut ada la kan . bila aku tengok balik , cantik juga kan tulis panjang-panjang . dah macam zaman sekolah dulu .time tu kita semua kena buat karangan emmm , berapa eh cikgu nak ? lupa la . tak silap aku kena lebih dari berapa ratus entah . kalau buat ringkasan kena buat 100 patah perkataan . kan ? . kalau tak sila aku la . hee ~ sekarang , kita semua dah tinggai tu semua , homework yang kena buat dalm buku warna koko , kalau sekolah aku kulit buku warna biru . pastu kena buat exercise dalam buku yang kita beli dekat kedai buku tu . konon buat la , kalau aku tataw jawapan , aku selak dekat belakang sekali , lepas tu hafal . then , tulis .. hahaa.. konon hebat la , satu saat dapat la buat 3,4 soklan . tu time sekolah la .

sekarang ni semua lain . semua dah berubah , sekarang apa yang note cik cakap semua kena salin kat a4 paper . lepas tu , note semua yang photostat . pastu kadang-kadang dapat note dari cik . masa salin note , mesti ada slide show , time tu la paling uji kesabaran aku . nak kena perhati screen lama-lama . dengan silau dia , tambah cahaya terang . sakit mataaaaaa oiii .. huargghh ! sekolah lagi best .

sekarang nie , tinggai adik aku sorang ja yang besekolah . hehe . kesian ooo . before balik asrama , dia dah cakap " nak cutii , tamaw p sekolah ." hahaha . dia tataw lagi betapa siksa nya lepas abes sekolah . time dah abes spm , semua rasa syok ja . apa tak nya , boleh bangun lambat , tapayah dok iron tudung / baju , boleh senang-senang hati keluaq , pastu boleh relax-relax . maklum la sekolah dah abes . heee . sekarang ? . no komen , aku rasa , aku tetap buat benda yang sama tiap-tiap tahun .

dulu time 1st day sekolah , mesti aku cakap " cepat laa cuti " . sekarang pon macam tu juga . yang tu ja , aku rasa tak berubah . i miss my school , i miss my friend , i miss the moment with my friend . *sedihh baq ang*



#16hb kena balik JMTi dah . nak kena study dah . awat cuti sat sangat . haha

5 JANUARI 2012

hari ni , hari ke lima . 
kelima dalam bulan januari . masih sempat untuk aku wish kan ? 



hai hai . dah lama sangat tak mnaip kat sini . nanti bila dah masuk daftar , memang susah untuk online . nanti konfem2 aku akan rindu dekat blog aku yang tak seberapa ni . ni la , tempat aku mengadu segalanya .. tu pon ada orang dah salah anggap . heeee .

aku harap tahun 2012 nie , tak akan ada masalah dah . masalh yang mrumitkan jiwa , hati , perasaan dan otak aku . aku harap sangat masalah yang datang biar la , aku taw puncanya . tak la , rasa mcm org bodoh yang tiba-tiba ada masalah .before aku terlupa , aku harap tahun nie study aku dgn kawan-kawan oke . tak mcm semester lepas . hehe . bila ingat balik apa yang kami buat malam before final . heee ~ tataw la mcm mana result dia . harap-harap semua oke , takot dah nie . tawakal je la kan .