To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Monday, February 6, 2012

jiwa apa eh aku ni ?



tempat : japan malaysia tech inst
kos : diploma teknologi kejuruteraan mekatronik
sem : 4
perasaan : blur . kenapa aku ada kat sini ? belom sedar lagi . pangg ! fine , aku da sedar .


pejam celik pejam celik , sekarang aku da sem 4 . maksud nya tahun kedua . oke , ta lebih - lebih baru ja diploma . insyaallah , kalau larat nak sambung lagik . tak penat ka ? err , agak laa . tapi kena jugak . kenapa ? sebab nak tambah kan beban . nak happykan hati mama n abah . dan nak banggakan mama n abah . boleh x terima jawapan tu ? hurmm . macam tak percaya ni . betoi ka sekarang aku tengah study kos yang aku tataw satu pon tentang dia . aku ta minat laa ! aku ta suka bab - bab keja laki ni . yaa ! aku memang ta suka . aku rasa macam ta sesuai ja .errr . pelik kan ? kenapa sekarang baru rasa mcm tu ? errr . masih tiada jawapan . adakah aku stress ? ya . adakah aku penat ? ya . adakah aku tbeban ? ya jugak .

tapi sekarang , aku boleh luahkan perasaan aku la . err .masih pelik ? sem ni banyak yang kena mggunakan seni . errr , bukan seni pertahankan diri . tapi seni dalam lukisan . da lama sangat aku ta mconteng . ta melukis . serius aku cakap , AKU PUAS bila aku melukis . rasa mcm ohh ! cantiknya lukisan aku , padahal budak darjah 1 pon boleh buat . oke tipu , darjah 4, 5 kot .

kenapa aku over di sini . biaq la . aku suka ! suka sangat . ya , suka buat keja yang aku suka . contoh nya menaip kat sini , bajet mcm penulisan aku comei bagai karya agung . siyes , aku suka tulis , lukis ayat yang jiwang karat . konon mcm artisan bagai , tapi hampeh . darah seni memang ta mgalir lgsung . aku suka menyanyi . tak percaya ? boleh kot tanya roomate aku , tapi hampeh sekali lagi aku memang ta bbakat . hihi .
aku suka melukis ? ya , suka . tapi mcm orang blur bila kna lukis benda yang jauh dari mata aku .

err. da habes aku menyerabutkan otak kat sini . susah kan bila tangan keras , hati konon mcam batu nak bfalsafah . waaa ~ nak jugak buat ayat comel .

oke la , gud night . salam maulidur rasul

Saturday, February 4, 2012

entry pertama yang mengarut serabut macam otak aku .

hari ini hari yang ke empat dalam bulan februari . alhamdullilah , keadaan masih sama seperti dulu . hati ini , masih sama dan tetap sama untuk dia . kenapa aku cakap pasai hati ? err , sebab aku tengah bjiwang kot . boleh kan , kalau seorang perempuan nak mluahkan apa yang dia rasa macam HAPPY gila bila ada orang sayang , HAPPY gila bila ada orang cinta . & sedih GILA sampai rasa nak menangis . Ohhh , tidak ! tak perlu kot , sampai nak bdrama bak drama queen bagai , konon artis air mata kat dalam wayang . TAPI , tu la hakikat . seorang perempuan MUDAH mengalirkan air mata dia , tak kira dalam situasi apa pon . 

KENAPA , aku tulis cerita bagai dekat blog ni ? 
- rasa macam diari online 
-rasa macam boleh share dengan sapa-sapa ja . yes , share everything !
-rasa macam benda ni akan btambah canggih di masa hadapan , so anak cucu boleh baca apa yang mummy / granny dia tengah mengarut time muda - muda dulu . hihi . hai cucu ! 
-rasa macam stalker boleh baca cerita aku , pastu boleh heboh kat orang , then buat-buat macam blur . kah kah kah . suka eh ? cerita aku menarik ke sayang .
-pastu , aku rasa macam tamau tulis sebab apa aku dok cerita taip bagai ni . otak aku bjalan ikot mulut aku yang dok membebel ni .  paham tak ? trimas . 

err , back to our story . kenapa ye perempuan cepat jatuh cinta ? adakah sebab hati perempuan cepat sangat kata YA , bila tengok abang / laki / oppa yang hensem macam RAIN . ta kenai rain ? sila tanya mr google .
adakah hati perempuan memang suka di ayat -ayat manis macam COTTON CANDY yang warna pink comel tu ? atau pun hati perempuan memang cair habes , bila mamat - mamat hensem senyum macam FAHRIN AHMAD . haihh , aku hairan ni . sila la jawab wahai hati , ade tak mana -mana doktor yang dah ade jawapan pasai hati perempuan . nanti bagitau aku ye . trimas ! 




tu ja soalan aku untuk entry ni , padan muka sapa yang da baca . serabut kan ayat dia ? arghhh , tidur jom . mimpi indah -indah plis . salam maulidur rasul .


penaip yang dah tak tegar . later nak upload pic yang perasaan comel macam baby . 
kbaiiii