To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Sunday, September 30, 2012

# past , past and past



PAST is a nice place to visit but                                          
 certainly not a good place to stay .


our past is like a footprint .

it only confirm we were






# melting

 

taecyeon 2pm




hyun bin & ji woon






garyyyy



joo ji joon



chefff !



ja hee








Saturday, September 29, 2012

# KAWAN



fahami dan fikir ye =)




 

a good friend knows all your best stories , 
a best friend has lived them with you . 
which one is you ? 



# 6 Perkara Yang Allah Sembunyikan



disatu sudut kecil . aku bersandar . memikirkan kehidupan aku sebagai manusia .
grrrrr . failed ah weh nak buat ayat yang hebat - hebat . =(
bbalik pada topik asal , tadi aku google google then jumpa artikel ni =) 
jom baca kawan - kawan . 


Setelah Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata: “Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.” Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. “Tidak” Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.
Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. “Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yang bersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.’ Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga.
Maka demi kemuliaann Ku dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.” Kemudian Jibrail as berkata: “Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?” Lalu Allah berfirman yang bermaksud. “Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma’waa sebagai tempat tinggal…
” Kemudian Jibrail as meminta i zin kepada Allah untuk melihat syurga Ma’waa. Setelah Jibrail as mendapat izi n dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud: “Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? ”
Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. “Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yang telah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan…. .

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan. Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :
1. Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
2. Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3. Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4 Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5. Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6. Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat didalam semua hari.
Semoga kita mendapat berkat daripada ilmu ini. Wallahualam.

# fireflies




being sad
with the right person
is better than being happy
with the wrong ones  



# up , up AND UP

   





growing up 

wont bring us down 



# just be yourself


 in this world , 
there is always going to be people who are better than you ,
so stop comparing yourself to others , 
and just try to be the best you can be .

Monday, September 17, 2012

admit it , HEART



Dear you ,
i always miss the moment that we had together , BEFORE 
i always want to talk with you , NOW 
i always love the way you care about me , BEFORE 

p/s : i miss you la weh . kata kawan . cmne nak tegur kalau ko asyik dengan awek ko . grrrr !

go on , LIFE

Tumblr Quotes (10)


aku meneliti 
dan cuba memahami 
kenapa , mengapa ?
apa yang pasti bukan jawapan yang ku temui .

ianya hanya sebuah kekusutan.


Sunday, September 16, 2012

quotes for tonight

Tumblr Quotes (23)


Tumblr Quotes (34)


Tumblr Quotes (35)

Tumblr Quotes (36)

Tumblr Quotes (39)


HEY YOU , I LOVE YOU



"  My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every note o-ohMake me your radioTurn me up when you feel lowThis melody was meant for youSo sing along to my stereo  "

Abaikan budak kecik kat belakang tu , sibuk nak masuk jgk en :) 

Saturday, September 15, 2012

MeLoveYou :')





aku rindu nak dengar kamu gelak bila aku buat manja gedik


aku rindu nak tengok muka kamu yang suka mengajuk bila aku buat comel 

aku rindu nak dengar kamu marah bila aku degil 

aku rindu nak senyum bila dengar kamu kata aku ni budak kecik

aku rindu nak dengar kamu nyanyi bila aku tak boleh tidor . hee , suara ta sedap pon kan 

aku rindu nak tengok muka kamu yang simpan janggut , bila aku kata aku suka lelaki bjanggut 

dan aku rindu segalanya tentang kamu 

♥ I'M YOURS 

cuba untuk cool , tapi .....

kenapa bila malam ja , mood kita akan b'ubah - ubah ya ?
padahal , pagi petang tadi kita boleh ja mlalak tak ingat apa . bila malam ja . mood akan btukar jadi gundah gelana . errr , sorry ye . pnulisan aku agak lemah . anyway , malam ni , tiba-tiba nak tulis pasai orang yang ego . EGO ? paham .. bukan scooter tu ye . tapi sikap / perangai dan sewaktu dengannya . sorry again , kalau penulisan aku mbosankan . aku cuba untuk sampaikan apa yang terbuku di hati . kuikuikui . peace yeah ! .

bbalik kepada topik asal , ada soalan yang akan membuat serangan hendap dekat otak aku . err , tepu dah rasa nya ni . soalan pertama , siapa yang paling ego antara lelaki dan perempuan ni ? mnurut kajian aku , lelaki yang paling ego , tapi bila difikirkan balik , perempuan pon sama - sama ego . iye dak ? TAK PERCAYA ? sila tanya diri sendiri , anda lebih memahami diri anda . kuikuikui

soalan kedua nya , kira mcm virus yang mnular la soalan ego ni . apa yang kita dapat kalau kita EGO ?
adakah kerugian ? ataupun kejayaan yang BESAR ? errr , sila jawab dengan jujur . bagi aku , kalau kita mempunyai sikap yang tinggi , kdg2 ia akan mmakan diri sendiri . betoi and serius .tade la plak , aku tengok kejayaan disebaliknya . err , tambah-tambah bila ada kena mengena dengan perasaan kan .kan ? KAN ? heee :)

soalan seterusnya , adakah ego itu membuatkan diri anda tampak COOL , konon anda la mempuayai hati yang keras ibarat batu . errrr , tak COOL pon beb . nampak menyampah bila anda ego pada situasi yang tade kena mengena untuk mnunjukkan sikap/perangai EGO anda itu .

rasa nya , sampai sini saja penulisan aku .err , dapat A tak ?
hee , oyasuminasai :)