To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Sunday, April 28, 2013

goodBYE :)






SELAMAT MELANGKAH PERGI . 



source:tumblr/shoe

kerana secawan kopi





melangkah ke tempat yang ada memori .
membuatkan aku mengingati kamu .
disitu permulaan pertemuan kita .
secawan kopi yang buat kau dan aku bertegur sapa .

manis gula didalam secawan kopi .
manis kata disetiap bicaramu .
pahit kopi tiada gula .
pahit kata tiada kamu .

dulu seringkali kita ada disitu .
kerap bertemu saling rindu .
kini tiada lagi .
aku kesana seorang diri .
sama seperti sebelum mengenali dirimu .

280413


Friday, April 26, 2013

hilang punca : mungkin



mungkin . 
perkataan yang sesuai untuk dibicarakan pada seseorang yang belum mengenali diri aku . 
mungkin 
aku boleh bicara indah denganmu . 
mungkin 
aku boleh berkongsi cerita denganmu . 
mungkin 
aku boleh gelak ketawa denganmu
mungkin 
aku boleh sedih menangis dibahumu .
mungkin 
hari itu akan tiba 
mungkin 
aku akan begitu 
mungkin 
juga aku takkan berbuat begitu 
mungkin 
ini hanya kemungkinan 
mungkin 
juga nisbahnya 1 : 10 
mungkin 
mungkin dan mungkin 

banyak kemungkinan yang boleh berlaku . kekadang kita takkan menjangkakan apa yang bakal berlaku . dan mungkin juga kita boleh agaknya . mungkin kan ? :')

light :')




you were there to light my day .
but you forget how to do it .

you were there to guide me through .
but you forget what means of guide .

i'll never stop thinking of you
but i'll learn how to forget you .

maybe i would be your girl in my own dream
and sweet dream :')



Monday, April 22, 2013

hilang punca : stress kira



1 + 1 = gyiyomi .
2 + 2 = gyiyomi .

hati banyak senang tambah bunga bunga kalau kerja yang aku buat sepanjang dua minggu ni , semudah gyiyomi . stresss . and finally , it DONE . tak perlu kisah lagi pasai chambers , tester and all measurement bagai . but now , i need to worry bout my work . entah betoi entah tidak apa yang aku kira , ukur and so on . harap harap takdak masalah .

lepas settle kerja tu , hari ini pergi buat kerja lain . ingat senang . lohh . rupanya sama ja . kena jugak bawa measuringtape . kertas , pen jangan lupa . nanti nak catat apa yang penting acaner . ce kabo kek eden ?
kerja hari ni , update conveyor . ohhh , dah pandai sikit . ekekkee . belt chain , twin conveyor ? eerrr apa tah . lupa sudah . oh , itu saja laporan saya hari ni .


pstt pstt ! cik JMTi , saya tulis macam ni boleh dak ? * wink wink *


Sunday, April 21, 2013

hilang punca : banyak kerja



" tak banyak yang tahu
apa yang aku rasa
dan tak ramai yang nak tahu
apa yang nak diberitahu . "


aku bukan penulis hebat . mungkin aku banyak bermain dengan kata - kata . eh banyak menyusun kata - kata dekat belog ni . tapi bila aku nak menulis ayat di dalam buku log aku yang sepatutnya secara rasmi harus dan wajib ditulis pada setiap hari , AKU LANGSUNG tak pernah buat .

dan sekarang aku tengah menyesal kenapa aku tak pernah langsung pikir apa yang bakal jadi bila buat kerja last minute macam ni . dan sekarang walaupun aku menyesal aku masih lagi menatap kosong buku log tu .

sekian , dari aku yang menyesal .


Tuesday, April 9, 2013

mengeluh




Dunia berputar . 
dan terus berputar . 
sama macam aku . 
masih berputar memahami apa itu kehidupan . 

eh , logik bukan bila ada yang lupa kita . 
mungkin kebetulan . mungkin juga sengaja . 
senyum . itu saja yang terbaik . 


Monday, April 8, 2013

sedar atau tidak ?



semalam kau kata sayang . 
mahu buktikan hanya aku seorang . 
hari ni kau hilang . 
tinggal aku seorang . 

mana janji ? 
mungkin kerna aku bukan yang terbaik . 
dan mungkin juga aku tidak layak 
untuk menghampiri hatimu . 

aku diam . 
sepi menemani . 
sabarkan hati yang banyak terluka . 
moga ada hari yang boleh sedarkan kau . 

"kekadang hati boleh menerima dan kekadang hati langsung tidak boleh menerima . hargailah hati :') "

hi , sahabat :')



" setiap yang bernyawa akan pergi jua dari muka bumi ni . 
tidak mampu lagi bernafas menghirup udara segar , 
tidak mampu lagi bergelak ketawa . 
tidak mampu lagi menangis duka . "


al fatihah . 
sahabat , aku merinduimu . merindui setiap saat yang kita pernah lalui . bersama kawan kawan yang lain . 
cuba menjadi sahabat yang terbaik walau diri banyak kekurangan . sahabat . semalam ada seseorang yang mengingatkanku  . hi lone ranger :')


Saturday, April 6, 2013

perkara menarik tentang ibu saya



: perkara menarik tentang ibu saya .


eh , gua panggil mama . hi mama !

mama gua nama fatimah . orangnya kecil comel segak bergaya walaupun umor sudah setengah abad mungkin  . ape eh gua nak cerita tentang mama gua . terlampau banyak sangat ni . tapi yang paling gua sure pasai mama gua . mama gua akan kalut gila bila ada sesuatu benda tu berkaitan dengan anak - anaknya .
mama gua tahap caring abeh laaa . percaya la cakap gua . mama gua sanggup berhujan panas , redah segalanya untuk penuhi segala hajat anaknya . oh ini , bukan untuk gua . sebab gua sekarang berada dirumah . so , gua agak dianaktirikan . sobs sobs T.T ekekeke , merlawok beb .

sekarang ni , abang gua ada dekat negori sembilan . adik lelaki gua ijan ada dekat politeknik . and adik last gua , ada dekat st george . semuanya jauh dari pandangan , sebab tu mama gua caring abeh dekat dorang . jeles beb . jeles beb . hiks ! tapi gua tak kisah la , sebab gua selalu sangat ada dekat rumah . apa gua nak , gua dapatkan sendiri .

alaa , gua taktau nak cerita apa . sebab benda macam ni kena tengok depan mata . nanti gua nak buat video la . hiks ! okay la . nanti gua sambung lain .

sayonara :')