To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Friday, December 20, 2013

#ThrowBACK

#throwback

zaman lalu , eh bukan zaman teknologi tinggi yang tak mampu
digecapi oleh setiap kanak-kanak ataupun remaja .
zaman konon nya anak orang kaya yg mampu ada telefon bimbit .

dulu cerita pasai minat ,
perempuan la yang paling excited .
macam aku punya .
minat abang senior sampai termimpi-mimpi .
biasa la , dulu
mana berani nak bertentang mata , nak selisih bahu memang jaraknya 3 meter .
kalau senior lalu tepi kelas , time tu la boleh bangun berdiri usha sipi-sipi .
nampak tak terujanya hati bila minat dekat abg senior ?
dulu , no telefon memang susah la nak dapat .
kalau dapat pon , no telefon rumah .
eh berani kau si gadis nak call si teruna ye ?

dulu takde facebook , instagram , twitter bagai ni .
yang setiap kali keluar nak update .
setiap detik , saat , minit nak upload gambar .
memang tak sah kalau tak stalk orang yang kita minat kan ?
kalau dulu ,
memang tak laa . sanggup datang kelas , nak tengok orang yang kita minat .
dah memang rahsia teruk la kita minat dia tu .
kalau sekarang , like - like , comment- comment .
okay , orang dah boleh syak ye ;)
sangat tak menarik .
rasa macam tak private langsung .

sekarang lain .
sangat - sangat lain .


hemm , bebudak sekarang takde pengalaman yang kita pernah rasa dulu agaknya .




No comments: