To handle yourself , use your head , to handle others , use your heart

Wednesday, April 27, 2016

Abah


okay hi ! tadi masa online facebook , aku nampak satu news " temui ajal semasa tunggu hari konvo anak " Allahuakbar . sesungguhnya , aku merasai semua itu . masa aku konvo , abah dah tak duduk dekat penang , abah balik kampung dia , kedah . once abah dah balik sana jadi jauh semua orang untuk tengok abah . first sekali , abah sakit . yaa sakit dan tadak sapa yang boleh jaga abah . abang dengan ijam masing - masing kerja dekat kuala lumpur , nabila still dekat uitm tapah . dan aku ulang alik setiap minggu dari JMTi .

hari sebelum konvo aku , abah datang penang naik bas . abah dah tak larat nak drive , aku hanya iyakan saja . first aku takmau abah mai konvo aku langsung , aku takut abah tak larat . allahu , allah maha mengetahui . konvo kedua aku tahun ni , abah takkan datang langsung :'(


entahlah , masa duk taip ni air mata aku meleleh . sedihnya  , ada satu masa tu aku tak cukup duit , selalu aku minta dekat abah ja . abah la bank aku selama ni , tapi bila aku teringat abah dah tadak , aku jadi kosong terus . masuk bilik air aku menangis kat situ . malu nak menangis depan orang sebab orang lain tengok aku kuat . hemm ,


al fatihah abah . tunggulah kalau akak kuat nak menaip lagi entry ni .

Art Therapy


Okay hi ! straight to the point , semalam rajin tangan buat art therapy kononnya . Hemm bukannya kena gosok tangan ka apa macam terapi biasa tuuu . ni release stress dengan melukis dan mewarna . Itulah dah lama sangat duduk rumah , since habis On Job Training bulan Disember tu sampai lah hari ini . masih dirumah dan menggangur . sadis kan ? itu yang stress kemain teruk , bukannya tak cari kerja tapi masa duk tunggu offer kerja la , dapat offer sambung VTO . Hemm sebab niat dihati kecik pernah nak jadi cikgu , accept terus offer ni . Alhamdullilah , tengah bulan lima ni , jadi student untuk 3 bulan 1/2 kut . 


okay back to our story , nah 1 of master piece . kihkihkih . macam kambing padahal rusa . alahai berwarna warni buat hati terpikat . ni laa art therapy tu . puas hati bila dah siap . amek masa 2 jam jugak lah .